Ζαν Κλοντ Γιούνκερ:"Η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραματικά". Με υπαιτιότητα της Ελλάδος ορισμένα πράγματα ξέφυγαν

Τη Δευτέρα κυκλοφορεί το περιοδικό Focus, με συνέντευξη του προεδρεύοντα της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο Γιούνκερ επισημαίνει ότι η &quo...

Τη Δευτέρα κυκλοφορεί το περιοδικό Focus, με συνέντευξη του προεδρεύοντα της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο Γιούνκερ επισημαίνει ότι η "κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά" ενώ παράλληλα αναγγέλλει αποστολή ειδημόνων από την Ευρωζώνη, οι οποίοι θα συνδράμουν στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.
Ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμενος μάλλον πως η κατάσταση η οποία δημιουργείται, θα γεννήσει πολλαπλές αντιδράσεις, προειδοποιεί ότι "δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθήσουμε".
Όπως σημειώνει ο κ. Γιούνκερ, οι Έλληνες "δήλωσαν πρόθυμοι να δεχτούν εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Ευρωζώνη". Όλες οι περιοχές της Ευρωζώνης θα αποστείλουν ειδικούς.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επισημαίνει ότι η Ελλάδα επί σειρά ετών ωφελήθηκε από το ευρώ.
"Με δική της υπαιτιότητα ορισμένα πράγματα ξέφυγαν. Και τώρα που πρέπει να τα επαναφέρει με ενωμένες δυνάμεις σε τάξη, πρέπει οι Έλληνες να αντιληφθούν ότι απαιτείται μια συλλογική απάντηση".
Ακόμη, κάνει αναφορά στο ελληνικό φορολογικό σύστημα, το οποίο δεν λειτουργεί "σε πλήρη έκταση" και υποστηρίζει ότι "απαιτείται για το επικείμενο κύμα ιδιωτικοποιήσεων για παράδειγμα μία λύση κατά το πρότυπο της γερμανικής 'Τρόιχαντ'", (πρόκειται για την Αρχή καταπιστευτικής διαχείρισης που είχε διεκπεραιώσει την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων της πρώην DDR μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990).
Ο προεδρεύων της Ευρωζώνης δηλώνει πεπεισμένος ότι η νέα προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα θα επιτύχει.
"Το πακέτο μέτρων, με το οποίο συμφώνησε η Ελλάδα θα φέρει και τη λύση στο πρόβλημα της χώρας", ενώ υπογραμμίζει επίσης ότι η χώρα χρειάζεται ενέσεις ανάπτυξης.
"Προς τούτο πρέπει να συμβάλουν και επιχειρήσεις από άλλες χώρες της Ευρωζώνης", τονίζει ο κ. Γιούνκερ.
"Η ΕΕ θα πρέπει προσωρινά να παραιτηθεί από την υποχρέωση της Ελλάδας για συγχρηματοδότηση, θα πρέπει να δοθούν στη Ελλάδα τα μέσα για την οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του μεριδίου από την Αθήνα", τονίζει ο κ. Γιούνκερ.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item