Αθώοι για το Βατοπέδι της Κρήτης

Όπως αναφέρει το Cretalive, αθωώθηκαν και οι οκτώ κατηγορούμενοι, ο ηγούμενος της Μονής και οι επτά  πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλ...Όπως αναφέρει το Cretalive, αθωώθηκαν και οι οκτώ κατηγορούμενοι, ο ηγούμενος της Μονής και οι επτά  πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια αντίστοιχα για απάτη στο Δικαστήριο κατά συρροή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
"Η απόφαση του Δικαστηρίου επέφερε μεγάλη ανακούφιση στους κατηγορούμενους, η δικαστική περιπέτεια των οποίων ξεκίνησε το 2008 όταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, χαρακτηρίζοντας δημοσίως την υπόθεση ως Βατοπέδι της Κρήτης", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2008, ο κ. Σανιδάς είχε ζητήσει  από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης να διενεργήσει έρευνα για την υπόθεση, ενώ τον Απρίλιο του 2009, διαρκούσης της προκαταρκτικής έρευνας,  γίνεται γνωστό ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας "παγώνει" την επένδυση.
Έπειτα, η υπόθεση ανατίθεται σε τακτικό ανακριτή αφού η η Ολομέλεια Εφετών Κρήτης απεφάνθη ότι δεν χρειάζεται ειδικός εφέτης με αποτέλεσμα η κύρια ανάκριση να ολοκληρώνεταιι τον Ιούνιο του 2010, ενώ μετά από μία αναβολή, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, 8 Ιουλίου και χθες εξεδόθη η αθωωτική απόφαση για τους οχτώ.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item