Η ωμή ομολογία του δολοφόνου της Νορβηγίας: «απαραίτητες οι επιθέσεις» – Τι είπε στην απολογία του

Στυγερές αλλά απαραίτητες χαρακτήρισε ο 32χρονος μακελάρης της Νορβηγίας τις πράξεις του, δείχνοντας κατά την απολογία του πως κάθε άλλο παρ...

Στυγερές αλλά απαραίτητες χαρακτήρισε ο 32χρονος μακελάρης της Νορβηγίας τις πράξεις του, δείχνοντας κατά την απολογία του πως κάθε άλλο παρά έχει μετανιώσει που βύθισε 92 οικογένειες και ένα ολόκληρο έθνος σε βαρύ πένθος.

«Είπε ότι πιστεύει πως οι ενέργειές του είναι αποτρόπαιες, αλλά θεωρούσε ότι ταυτοχρόνως ήταν απαραίτητε» δήλωσε στο TV2 , ο Γκίαρ Λίπσταντ δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Μπρέιβικ. 
Η πιο σοκαριστική φωτογραφία: ο Μπρέιβικ δίνει τη χαριστική βολή σε ένα από τα θύματά του
Η πιο σοκαριστική φωτογραφία: ο Μπρέιβικ δίνει τη χαριστική βολή σε ένα από τα θύματά του
Ο 32χρονος δράστης θα οδηγηθεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα και εκεί θα δώσει εξηγήσεις για το τι τον οδήγησε στη διπλή δολοφονική επίθεση της Παρασκευής. Έως τότε φυσικά θα παραμείνει υπό κράτηση. 

Μανιφέστο στο YouTube – Προετοίμαζε το μακελειό από το φθινόπωρο 2009! 

Ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ προγραμμάτιζε σχεδόν δυο χρόνια την αιματηρή επίθεσή του. Το είχε κάνει σαφές μέσα από τις βιογραφικές του σημειώσεις που είχε δημοσιεύσει στο internet.
Το τελευταίο μήνυμα πριν αιματοκυλήσει τη Νορβηγία - ΦΩΤΟ REUTERS
Το τελευταίο μήνυμα πριν αιματοκυλήσει τη Νορβηγία
Στη νορβηγική ιστοσελίδα www.freak.no υπάρχει link που παρέπεμπε σε ένα βιβλίο 1.500 σελίδων υπό τον τίτλο "2083-Μία Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας". Εκεί, ο 32χρονος Νορβηγός αναφέρει ότι "η τρομοκρατία είναι ένα μέσο να αφυπνιστούν οι μάζες" και αυτό που πίστευε ήταν ότι θα καταγράφονταν στη συνείδηση του κόσμου "ως το χειρότερο τέρας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο". 
2083, μια ευρωπαϊκή διακήρυξη αναξαρτησίας - Ένας προάγγελος του μακελειού της Παρασκευής
2083, μια ευρωπαϊκή διακήρυξη ανεξαρτησίας - Ένας προάγγελος του μακελειού της Παρασκευής
Την ίδια στιγμή βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube και υποκινεί σε έναν "πόλεμο" κατά του Ισλάμ και δείχνει φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη των πολύνεκρων επιθέσεων στο Οσλο, ο οποίος φοράει ένα αδιάβροχο και κρατάει ένα αυτόματο όπλο.
Ακόμη μια φωτογραφία του Μπρέιβικ από το βίντεο που υπήρχε στο YouTube
Ακόμη μια φωτογραφία του Μπρέιβικ από το βίντεο που υπήρχε στο YouTube
Οι φωτογραφίες εμφανίζονται στο τέλος του σχεδόν 12λεπτης διάρκειας βίντεο με τον τίτλο "Ιππότες Σταυροφοριών 2083" που ανέβηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=vQOfH8Dj1mw. Το βίντεο αυτό δεν υπάρχει πια. 

Οι ίδιες φωτογραφίες που εμφανίζονται στο βίντεο είχαν αναρτηθεί και στη σελίδα του φερόμενου ως δράστη, Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, στο Facebook, η οποία τώρα έκλεισε.

Το προφίλ του Μπρέιβικ, συμπληρωμένο από τον ίδιο
Το προφίλ του Μπρέιβικ, συμπληρωμένο από τον ίδιο
Στο μεταξύ, ευρωπαϊκή αντισλαμιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι ο Μπρέιβικ είχε επιχειρήσει να εγγραφεί στη σελίδα της στο Facebook, αλλά είχε απορριφθεί εξαιτίας των νεοναζιστικών του διασυνδέσεων.

Ο Αντερς Γκρέιβερς, ιδρυτής της οργάνωσης "Σταματήστε την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης", είπε ότι ο Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ είχε κάνει αίτηση πριν από 18 μήνες. Είχε πει σε ανάρτησή του τον Δεκέμβριο του 2009 (http://www.document.no/anders-behring-breivik/) ότι είχε συζητήσει με την οργάνωση, αλλά ο Γκρέιβερς απάντησε ότι η οργάνωση δεν έχει καταγράψει κάτι τέτοιο.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item