Παραπέμπεται σε δίκη τελικά ο Άκης Τσοχατζόπυλος

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κρίνει το τι μέλλει γενέσθαι για τον Ακη Τσοχατζόπουλο σχετικά με την υπόθεση προμήθειας των υποβρυχίων, μετά την ...

Παραπέμπεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος
Το Δικαστικό Συμβούλιο θα κρίνει το τι μέλλει γενέσθαι για τον Ακη Τσοχατζόπουλο σχετικά με την υπόθεση προμήθειας των υποβρυχίων, μετά την απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής για παραπομπή του.

Συνολικά 242 βουλευτές ψήφισαν, εκ των οποίων 6 «έριξαν» άκυρο ψηφοδέλτιο και 4 λευκό.

Για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, 216 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής, 9 κατά και 7 «παρών» , ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα βρέθηκαν 215 «ναι», 9 «όχι» και 8 «παρών».

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου παραλαμβάνουν πλέον την υπόθεση και θα αποφασίσουν αν θα παραπέμψουν τον πρώην υπουργό σε Ειδικό Δικαστήριο, αν η υπόθεση θα πάει στην τακτική δικαιοσύνη ή αν τυχόν τίθεται ζήτημα παραγραφής των αδικημάτων.

Απείχαν από την ψηφοφορία όλοι οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. εκτιμώντας ότι τα αδικήματα δεν σχετίζονται με τα καθήκοντα του υπουργού.


Κατόπιν αυτού, στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει η κλήρωση των πέντε μελών ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα απαρτίζουν το Δικαστικό Συμβούλιο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

Έβαλε και πάλι στο κάδρο των ευθυνών μέλη του ΚΥΣΕΑ της «αμαρτωλής» περιόδου, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργόςοι σημερινοί αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, η Βάσω Παπανδρέου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημήτρης Ρέππας και ο Γιάννης Μαγκριώτης. Όπως τόνισε, «χωρίς τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, που ήταν όλες ομόφωνες, δεν μπορούσε να προχωρήσει τίποτα». 

Και τελείωσε: «Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου γιατί δε με παραπέμπει το κόμμα μου. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το κόμμα που υπηρέτησα»

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item