Το 72% των εταιρειών περιορίζει την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι επιχειρήσεις θεωρούν τα μέσα και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως μία από τις πιο σημαντικ...

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι επιχειρήσεις θεωρούν τα μέσα και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως μία από τις πιο σημαντικές απειλές ασφαλείας, μαζί με διάφορες online υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων.


Η πρόσβαση στα μέσα και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι εντελώς μπλοκαρισμένη στο 53% των επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος στην έρευνα, ενώ το 19% χρησιμοποιεί άλλες μεθόδους και εργαλεία για τον περιορισμό της σχετικής δραστηριότητας. 

Το συμπέρασμα αυτό δείχνει ότι η πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η δεύτερη κατά σειρά πιο συχνά απαγορευμένη δραστηριότητα, μετά την ανταλλαγή αρχείων μέσω online υπηρεσιών. Επίσης, βάσει της έρευνας, οι επιχειρήσεις συχνά απαγορεύουν δραστηριότητες όπως τα online παιχνίδια, η πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, το video streaming και οι υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων.

Στην ερώτηση για τις πλέον επικίνδυνες online δραστηριότητες των εργαζομένων, η κοινωνική δικτύωση αναφέρθηκε από το 35% των συμμετεχόντων. «Οι εταιρείες ενδιαφέρονται για την παραγωγικότητα και την ασφάλεια των συστημάτων τους, γεγονός που καθορίζει και το ποιες είναι οι online δραστηριότητες των υπαλλήλων που υπόκεινται σε περιορισμούς», δήλωσε ο Costin Raiu, Director Global Research & Analysis Team της Kaspersky Lab. «Η κοινωνική δικτύωση θεωρείται ότι μπορεί να αποσπάσει χρόνο από τους εργαζόμενους και να αποτελέσει πηγή κακόβουλων επιθέσεων και απειλών για τα απόρρητα αρχεία μιας επιχείρησης», συμπλήρωσε.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια διακίνησης κακόβουλων προγραμμάτων, τόσο λόγω του δημοφιλούς τους χαρακτήρα, όσο και λόγω των αναδυόμενων ευπαθειών που εμφανίζουν. Για παράδειγμα, μια χαρακτηριστική ευπάθεια του Twitter οδήγησε στη μόλυνση πολλών υπολογιστών από κακόβουλα προγράμματα. Για την εισβολή των κακόβουλων προγραμμάτων, οι χρήστες δεν χρειαζόταν να κάνουν τίποτα παραπάνω από το να δουν απλώς το μολυσμένο μήνυμα!

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Kaspersky Lab, τα κοινωνικά δίκτυα είναι στόχος πολλών επιθέσεων, συνεπώς η ανησυχία των εταιρειών σχετικά με αυτό το ζήτημα είναι απολύτως δικαιολογημένη.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item