Στα βήματα της Ελλάδος και η Ιταλία...Πακέτο λιτότητας 70 δισ. ευρώ

Η ιταλική βουλή ενέκρινε πριν από λίγο οριστικά τα μέτρα λιτότητας που πρότεινε η κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ύψους 70 ...

Η ιταλική βουλή ενέκρινε πριν από λίγο οριστικά τα μέτρα λιτότητας που πρότεινε η κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με 314 ψήφους υπέρ, 280 κατά και 2 αποχές.


Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, όπως είχε ανακοινώσει, περιόρισε τις τροπολογίες, αλλά καταψήφισε τα μέτρα. «Πρόκειται για ταξικές παρεμβάσεις, που πλήττουν τους φτωχούς και τους ασθενέστερους πολίτες, δεν παράγουν μεταρρυθμίσεις και ούτε ανάπτυξη», τόνισε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι, κατά την παρέμβασή του, υπογράμμισε ότι είναι «κάθε άλλο παρά απών», προσθέτοντας ότι μελέτησε «σε βάθος τα προβλήματα», και δούλεψε «για το καλό των ιταλών».

«Θα ήθελα να προχωρήσω, όπως υποσχέθηκα, σε μείωση των φόρων. Θα το πράξω, αλλά όχι τώρα, διότι η φάση αυτή δεν μας το επιτρέπει», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item