37 χρόνια σήμερα από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο

Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τ...

Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον τουρκικό στρατό.
Η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία παραμένει διχοτομημένη και χιλιάδες πολίτες της ζουν εκτοπισμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες, ενώ οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού συνεχίζονται χωρίς πρόοδο, λόγω της αρνητικής στάσης της Τουρκίας.
Στα κατεχόμενα βρίσκεται από χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με δηλώσεις του δίνει ρεσιτάλ αδιαλλαξίας, για να παραστεί σήμερα σε παρέλαση του τουρκικού στρατού στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.
Στις 5.30 το πρωί, ώρα που το 1974 ξεκίνησε η τουρκική εισβολή, στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ήχησαν οι σειρήνες. Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους της Κύπρου και διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για την απελευθέρωση και την επανένωση του νησιού.
Το πρωί, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
Στη συνέχεια, στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης ο αρχιεπίσκοπος τέλεσε το μνημόσυνο όλων των πεσόντων και ανέπεμψε δέηση για την απελευθέρωση της Κύπρου και τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Μεταξύ άλλων, παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνια ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευστάθιος Κουτμερίδης, επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας.

ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item