Στις 21 Ιουλίου η απόφαση για τη Siemens

Είμαστε βέβαια σίγουροι πως το ξέρετε το έργο...Θα φύγουν όλοι χωρίς καμία ευθύνη.Αθώοι και πάλι αθώοι! Αχ κατακαημένη Ελλάδα!!!

Είμαστε βέβαια σίγουροι πως το ξέρετε το έργο...Θα φύγουν όλοι χωρίς καμία ευθύνη.Αθώοι και πάλι αθώοι! Αχ κατακαημένη Ελλάδα!!!

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου τίθεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής η πρόταση 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών στην υπόθεση Ζήμενς.

Οι βουλευτές προτείνουν την ανάθεση από τη Βουλή σε τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο, του νομικού ελέγχου των στοιχείων της κατηγορίας και της αξιολόγησης της ουσιαστικής βασιμότητάς τους, κατόπιν της υποβληθείσας από τους ίδιους τους βουλευτές πρότασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων, που αφορούν την υπόθεση Siemens.

Σύμφωνα με το άρθρο 155 του Κανονισμού της Βουλής η συζήτηση διεξάγεται με τη διαδικασία της γενικευμένης συζήτησης επερώτησης. 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης της πρότασης για τη σύσταση του τριμελούς γνωμοδοτικού συμβουλίου η Βουλή μπορεί να επιτρέψει την εμφάνιση ενώπιόν της των προσώπων κατά των οποίων στρέφεται η πρόταση για άσκηση δίωξης, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους. Σε κάθε περίπτωση τα πρόσωπα αυτά έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν στη Βουλή έγγραφα υπομνήματα. 

Αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης διεξάγεται μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση ή μη του τριμελούς γνωμοδοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. 

Στη μυστική ψηφοφορία δεν μετέχει εκείνος κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης δίωξης.

Η απόφαση για σύσταση του τριμελούς γνωμοδοτικού συμβουλίου λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151). 

Η ώρα έναρξης της ψηφοφορίας ορίστηκε στις δύο το μεσημέρι εκτός αν λήξει η συνεδρίαση νωρίτερα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item