«Καλό κουράγιο» μέχρι το 2025 με την νέα δανειακή σύμβαση

Πηγές της Κομισιόν και της Καγκελαρίας υπογραμμίζουν σε έντονο ύφος ότι το «σχέδιο για την Ελλάδα δεν σταματά το Σεπτέμβριο» με τη νέα δανει...

«Καλό κουράγιο» μέχρι το 2025
Πηγές της Κομισιόν και της Καγκελαρίας υπογραμμίζουν σε έντονο ύφος ότι το «σχέδιο για την Ελλάδα δεν σταματά το Σεπτέμβριο» με τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Γνωρίζουν καλά ότι στην ουσία, η Ε.Ε. πρέπει να περάσει κάποια στιγμή από το Baker Plan στο Brady Plan. Πρόκειται για τα δύο σχέδια που εφαρμόστηκαν τη δεκαετία του ’80 για τη στήριξη των υπερχρεωμένων χωρών και κυρίως των κρατών της Λατινικής Αμερικής. Το πρώτο προέβλεπε τη στήριξη υπερχρεωμένων κρατών με νέο δανεισμό, ενώ το δεύτερο την αναδιάρθρωση του χρέους τους με τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών και τολμηρές μεταρρυθμίσεις. 
Κοινοτική πηγή ανέφερε στη Real News ότι «μετά το 2013 θα υπάρχει ο μόνιμος μηχανισμός γι’ αυτή τη δουλειά. Αργά ή γρήγορα ακόμη και οι πιο ισχυρές οικονομίες θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απώλειας της αξιολόγησης τριπλού Α». 
Οι βόρειοι εταίροι θα κληθούν, επομένως, να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους. Οι Γερμανοί θα είναι αυτοί που θα προτείνουν να περάσουμε στο Brady Plan, υιοθετώντας ουσιαστικά τους αδύναμους κρίκους και το χρέος τους. 
Για να συντάξουν όμως πράξη «υιοθεσίας» οι Γερμανοί, θέλουν μία «παραχώρηση κηδεμονίας». Το δεύτερο Μνημόνιο, δηλαδή, θα αποκτήσει μία «ουρά» έως το 2025. Σε αυτό το πλαίσιο, οι έλεγχοι δεν θα είναι τριμηνιαίοι, αλλά μόνιμοι.ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item