Ματαιώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών του 2013 στην Αθήνα

Την οριστική ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών “Αθήνα 2013”, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστος Αηδόνης, ...

Την οριστική ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών “Αθήνα 2013”, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστος Αηδόνης, σε σημερινή συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της Διεθνούς Επιτροπής για την Άθληση Κωφών, Μαρκ Κούπερ, και τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας, Ιωάννη Στουφή. Η ματαίωση των Αγώνων οφείλεται στη αδυναμίας κάλυψης των οικονομικών απαιτήσεων από πλευράς της Πολιτείας.
Η Ελλάδα είχε διεκδικήσει στο Σολτ Λέικ Σίτι το 2007 τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών του 2013. Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2009 είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη της προέδρου της Διεθνούς  Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (I.C.S.D) κ.Ντονάλντα Άμονς και της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Deaflympics 2013 κ. Μαριάννας B. Βαρδινογιάννη.

Οι Αγώνες δεν έφτασαν ποτέ σε επίπεδο προϋπολογισμού, ωστόσο είναι προφανές ότι θα κόστιζαν αρκετά χρήματα, καθώς στο μνημόνιο συνεργασίας προβλεπόταν η άφιξη στην Ελλάδα περίπου 5.000 αθλητών από 100 χώρες με 10.000 συνοδούς.

“..Η Πολιτεία, αναγκάζεται να λάβει αυτή την απόφαση, ως συνέπεια της κακής οικονομικής συγκυρίας. Σε καμία περίπτωση η απόφαση αυτή δεν αποτελεί έλλειψη θέλησης ή πολιτικής βούλησης. Πιστεύουμε και στηρίζουμε το αθλητικό κίνημα των κωφών και των ανθρώπων με αναπηρία....” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Αηδόνης.

ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item