Και δεύτερο χρυσό η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων - νεανίδων...Ο Τσάκωνας, πρωταθλητής Ευρώπης στα 200 μέτρα

Και δεύτερο χρυσό μετάλλιο από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Νέων-Νεανίδων στην Οστράβα. Με χρόνο 20.56 ο Λυκούργος Τσάκωνας στ...

Και δεύτερο χρυσό μετάλλιο από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Νέων-Νεανίδων στην Οστράβα. Με χρόνο 20.56 ο Λυκούργος Τσάκωνας στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 200 μέτρα, σε μια κούρσα που πραγματοποιήθηκε με κόντρα άνεμο 1,54 m/s. Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή πήρε χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου.
Στην πέμπτη διαδρομή κατέβηκε ο 21χρονος Σπαρτιάτης πρωταθλητής, και παρόλο που δεν ξεκίνησε καλά κατάφερε στη συνέχεια να ανακάμψει και με έναν πολύ καλό τερματισμό ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Με το 20.56  κατέρριψε και το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε στον πρωινό ημιτελικό (20.57). Στην Οστράβα πήγε με ατομικό ρεκόρ 20.67 από τις 7 Ιουλίου 2010.
Ο Τσάκωνας νίκησε σχεδόν πάνω στο νήμα τον Βρετανό Τζέιμς Αλάκα (νικητή χθες στα 100μ.), που έκανε 20.60. Τρίτος ήταν ο Τσέχος Πάβελ Μάσλακ (20.67).

Ο Έλληνας πρωταθλητής που γυμνάζεται υπό την επίβελψη του Γιώργου Παναγιωτόπουλου, στις δηλώσεις μετά τον τελικό, τόνισε, ότι ήλθε με σκοπό να φτάσει όσο ψηλότερα γινόταν. "Αφού, λοιπόν, πήρα το χρυσό μετάλλιο, πέτυχα απόλυτα τον στόχο. Ημουν καλά, ήξερα τι μπορούσα να κάνω και το έκανα"

Πρόσθεσε ότι σε μεγάλο μέρος της περιόδου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών, που τον είχαν επηρεάσει και ψυχολογικά, αλλά δεν ήθελε να μιλάει γι' αυτά. "Δούλεψα σκληρά για να τα ξεπεράσω και το κατόρθωσα"

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item