Ένας στους 2 Έλληνες υπέρ των προπηλακισμών πολιτικών!

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό 49,6% αναφέρει ότι εγκρίνει τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών, ενώ ποσοστό 40,5% τα αποδοκιμάζει. Στο ερώτημα αν ευθ...

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό 49,6% αναφέρει ότι εγκρίνει τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών, ενώ ποσοστό 40,5% τα αποδοκιμάζει. Στο ερώτημα αν ευθυνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια το 58,7% απαντούν αρνητικά. Παράλληλα, το 61,4% κρίνει ότι τα επεισόδια είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα.
 

Αίσθηση προκαλεί ότι οκτώ στους 10 τάσσονται υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. 

Τελευταίο περιστατικό το Σάββατο, ήταν αυτό με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, την οποία αγανακτισμένοι πολίτες αποδοκίμασαν στην Κέρκυρα. Τα συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων όπου γινόταν η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε.

Παράλληλα,στους δρόμους της Πάτρας κυκλοφόρησαν αφίσες με ονόματα και φωτογραφίες βουλευτών και τη λέξη "καταζητείται" και "δοσίλογος". Οι βουλευτές Αχαίας -πλην του βουλευτή του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς- έγιναν με αυτόν τον τρόπο στόχος της οργής των Αγανακτισμένων πολιτών.

Στο μεταξύ νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η κυβέρνηση. Σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου καλεί τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος να πάρει θέση για τους προπηλακισμούς. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι "πρωταγωνιστές επεισοδίων εναντίον βουλευτών αποδεδειγμένα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο".

Για "παγκαλοποίηση" του ΠΑΣΟΚ κάνει στο μεταξύ λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο. Αναφέρει ότι "το ΠΑΣΟΚ χάνει τη σοβαρότητά του με πολύ γρήγορους ρυθμούς" και υποστηρίζει ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τους αγανακτισμένους πολίτες, αλλά από "αυτούς που συμπυκνώνουν το Μεσοπρόθεσμο σε ένα άρθρο, που εκβιάζουν τους βουλευτές τους, που παρακάμπτουν τη Βουλή με υπουργικές αποφάσεις, που εξαπολύουν οργανωμένες επιχειρήσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας".


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item