Στο 161% του ΑΕΠ το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2012, εκτιμά η ΕΚΤ

Πιο «αισιόδοξη» είναι η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) συγκριτικά με αυτήν του ΔΝΤ όσον αφορά το επίπεδο στο οποίο θα κορυ...

Πιο «αισιόδοξη» είναι η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) συγκριτικά με αυτήν του ΔΝΤ όσον αφορά το επίπεδο στο οποίο θα κορυφωθεί ο λόγος του ελληνικού δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ της χώρας.
Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ προβλέπει πως θα κορυφωθεί στο επίπεδο του 161% το 2012 (αντί 172% που προβλέπει το ΔΝΤ), για να αποκλιμακωθεί στη συνέχεια, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα προωθήσει αποτελεσματικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με προβλέψεις της , που μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.
Το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν θα αντιστοιχεί σε περισσότερο από 127% του ΑΕΠ το 2020, επισημαίνει η ΕΚΤ στη μηνιαία της έκθεση. Θα παραμένει με άλλα λόγια μακράν του ορίου του 60% του ΑΕΠ, που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
"Η επίτευξη αυτής της προοπτικής εναπόκειται στη βούληση και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και την πλήρη εφαρμογή των δομικών μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων", σημειώνεται στην ίδια έκθεση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item