Για πετρέλαιο ψάχνει και η Τουρκία! Αποκτά βαθυσκάφος αξίας 100 εκ. ευρώ

Βαθυσκάφος που θα διεξάγει σεισμικές έρευνες σε μεγάλα βάθη  θα αποκτήσει σύντομα η Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ»! Το ρεπορτ...

Βαθυσκάφος που θα διεξάγει σεισμικές έρευνες σε μεγάλα βάθη  θα αποκτήσει σύντομα η Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ»!

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως πρωθυπουργός και υφυπουργός Άμυνας έδωσαν την έγκριση για την αγορά του σκάφους που θα είναι σε θέση να διενεργεί έρευνες σε τρία επίπεδα και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στις έρευνες πετρελαίου που διεξάγονται στη Μαύρη Θάλασσα και στη διάνοιξη του διαδρόμου για την τοποθέτηση αγωγού που θα μεταφέρει νερό από την Τουρκία στα Κατεχόμενα!

Ο υπουργός ενέργειας και φυσικών πόρων Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι η απόκτηση αυτού του σκάφους έχει μεγάλη σημασία για την αξιοποίηση των 288.000 χλμ θαλασσίων εκτάσεων που περιστοιχίζουν  το εμβαδόν των 783.000 χλμ ξηράς!

Η  ναυπήγηση του πλοίου που έχει μήκος 90 μ και πλάτος 18-20μ. θα στοιχίσει 100 εκατ. ευρώ. Θα χρησιμοποιηθεί στη Μαύρη Θάλασσα, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στις ανοιχτές θάλασσες για να κάνει έρευνες για τον προσδιορισμό σεισμικού κινδύνου, για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου, για έρευνες για τη μόλυνση των θαλασσών και τη συντήρηση αγωγών που βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας.

Ανώτεροι υπάλληλοι του υπουργείου ενέργειας δήλωσαν ότι η απόκτηση ενός τέτοιου σκάφους έχει μεγάλη στρατηγική σημασία. Ειδικότερα, είπαν:

«Η ύπαρξη άλυτων προβλημάτων ως προς τον προσδιορισμό της υφαλοκρηπίδας, της ΑΟΖ και των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη απόκτησης ενός εθνικού σκάφους ερευνών για τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών  και την οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων στις περιοχές αυτές».
ΠΗΓΗ : elzoni.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item