«Πέρασε» το 10% του ΟΤΕ στους Γερμανούς

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο στην Deutsche Telekom, με τους Γερμανούς να καταβάλουν 392 εκατ. ευρώ. Πρόκειται γι...

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο στην Deutsche Telekom, με τους Γερμανούς να καταβάλουν 392 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για την πρώτη και πιο εύκολη διαδικασία αποκρατικοποίησης που περιλάμβανε το μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Βάσει της συμφωνίας του 2008 η Deutsche Telekom ήταν ουσιαστικά υποχρεωμένη να αποκτήσει το 10% του ΟΤΕ εφόσον το Δημόσιο ασκούσε το σχετικό δικαίωμα πώλησης. Το τίμημα για το συγκεκριμένο ποσοστό καθορίστηκε με βάση την τρέχουσα -χαμηλότατη- τιμή της μετοχής του οργανισμού συν ένα "καπέλο" που προβλέπονταν από τη συμφωνία μετόχων. 
Μετά τη σημερινή συναλλαγή η Deutsche Telekom ανεβάζει στο 40% τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ, ενώ η απευθείας συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στο 10%. 
Η γερμανική πλευρά αναμένεται να εντείνει πια τις πιέσεις της για τη μείωση του κόστους λειτουργίας στον οργανισμό, και  διεκδικεί περικοπές σε παροχές προς το προσωπικό, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις  αλλά και μείωση των θέσεων εργασίας. Σήμερα στον ΟΤΕ απασχολούνται 12.000 εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους εργάζονται με καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item