Από Δευτέρα 1η Αυγούστου αυτόφωρο για τους οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των 5.000 ευρώ

Στις ΔΟΥ έφτασαν οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα οι οφειλέτες του Δημοσίου, με χρέη άνω των 5.000 ευ...

Από Δευτέρα αυτόφωρο για τους οφειλέτες

Στις ΔΟΥ έφτασαν οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα οι οφειλέτες του Δημοσίου, με χρέη άνω των 5.000 ευρώ, για τις νέες διατάξεις

Με ταχείς ρυθμούς προωθείται η νέα πολιτική είσπραξης των οφειλών προς το Δημόσιο, προκειμένου να κλείσουν οι τρύπες στα δημόσια ταμεία.
Την Δευτέρα εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών η εγκύκλιος με τις οδηγίες προς τις ΔΟΥ, προκειμένου να ειδοποιήσουν άμεσα, με ειδοποιητήρια, τηλεφωνικά ή άλλον τρόπo, τους οφειλέτες του Δημοσίου προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Την επόμενη Δευτέρα 1η Αυγούστου τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ.
Ετσι, τις αμέσως επόμενες ημέρες (25-29 Ιουλίου) το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τα δικαστικά τμήμα των ΔΟΥ να ενημερώσουν όσουν έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο έως 30 Σεπτεμβρίου 2010, για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να μην υποστούν τις αυστηρές ποινές. Η νέα ρύθμιση προβλέπει διακανονισμό μέχρι και σε 36 δόσεις.
Τι προβλέπει η νομοθεσία
Το νέο πλαίσιο χαρακτηρίζει διαρκές το αδίκημα της μη εξυπηρέτησης οφειλών προς το Δημόσιο για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, έτσι, είναι δυνατό να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία κατά του οφειλέτη:
Από Δευτέρα αυτόφωρο για τους οφειλέτες
  • για συνολικές οφειλές άνω των 5.000 ευρώ και ως 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, μέχρι την 31/03/2011
  • για συνολικές οφειλές άνω των 10.000 ευρώ, για τις οποίες στις 31/03/2011 δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες
Η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ έχει κάνει σαφές ότι θα αναθέσει σε ιδιωτικές ελεγκτικές και νομικές εταιρίες τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών. Οι έλεγχοι αυτοί θα ξεκινήσουν αρχικά από τους 10.000 μεγαλοφειλέτες.

ΠΗΓΗ : ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item