Τι μέγεθος έχει το internet και πόσο γρήγορα μεγαλώνει;

Αν και υπάρχουν μερικά όργανα «διοίκησης» και κοινοπραξίες, δεν υπάρχει πραγματικό κεντρικό σύστημα ελέγχου για το διαδίκτυο, γι’ αυτό κανεί...

internet Τι μέγεθος έχει το internet και πόσο γρήγορα μεγαλώνει;
Αν και υπάρχουν μερικά όργανα «διοίκησης» και κοινοπραξίες, δεν υπάρχει πραγματικό κεντρικό σύστημα ελέγχου για το διαδίκτυο, γι’ αυτό κανείς δεν ξέρει πραγματικά με βεβαιότητα ακριβώς πόσες ιστοσελίδες υπάρχουν, ή πόσες νέες ιστοσελίδες δημιουργούνται κάθε μέρα. Έτσι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να μάθουμε ή να εξηγήσουν το μέγεθος του internet.
Ωστόσο, μερικές οργανώσεις έχουν ως αντικείμενο να παρακολουθούν την αύξηση των ιστοσελίδων που συνθέτουν το Διαδίκτυο, καθώς αυτό συνεχίζει να εξαπλώνεται. Τα στοιχεία αυτών των οργανώσεων ίσως να μην έχουν 100% ακρίβεια αλλά μας δίνουν μια αρκετά καλή εικόνα για το μέγεθος και την ανάπτυξη του διαδικτύου.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένα κάποια στοιχεία από αυτές τις πηγές.
-    Η αρχαιότερη ιστοσελίδα είναι η symbolics.com η οποία δημιουργήθηκε στις 15/03/1985. Άλλες ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν το ίδιο έτος είναι οι Xerox.com και HP.com.
-    Ο οργανισμός GoDaddy είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση καταχώρησης ονομάτων ιστοσελίδων. Κατέχει 1/3 της συνολικής αγοράς και το 1/2 σε σχέση με της 10 μεγαλύτερες εταιρίες.
-    Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 324 TLD (το κομμάτι μετά την τελεία π.χ. .gr .com). Από αυτά, τα 291 είναι κωδικοί χωρών και μόνο 5 μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιοδήποτε site (.com, .net, .biz, .info, .org). Τις ερχόμενες μέρες αυτό ενδέχεται να αλλάξει καθώς έχει ανακοινωθεί ότι τα TLD θα γίνουν απεριόριστα.
-    Το 2007 καταχωρούνταν 3,7 εκατομμύρια sites ανά μήνα, σήμερα ο αριθμός αυτός έχει φτάσει τα 4,5 εκατομμύρια.
-    Το 1992 υπήρχαν λιγότερα από 15.000 sites. Το 1998 η Google ανέφερε ότι είχε καταμετρήσει 26.000.000 σελίδες. Το 2008 η Google και πάλι ανέφερε ότι η νέα καταμέτρηση έδειχνε ότι υπήρχαν 1.000.000.000.000 ιστοσελίδες!!!

ΠΗΓΗ : secnews.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item