Πόσο... πράσινο είναι τελικά το Internet;

Γνωρίζατε ότι... κάθε δευτερόλεπτο από βίντεο που παρακολουθούμε στο διαδίκτυο, προσθέτει 0,2 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατ...

Πόσο... πράσινο είναι τελικά το Internet;
Γνωρίζατε ότι... κάθε δευτερόλεπτο από βίντεο που παρακολουθούμε στο διαδίκτυο, προσθέτει 0,2 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα; Και αν αυτό δεν σας φαίνεται πολύ, αναλογιστείτε ότι μόνο στο YouTube παίζονται καθημερινά πάνω από δύο δισεκατομμύρια βίντεο.
Με μια μέση διάρκεια παρακολούθησης μόλις 10 δευτερολέπτων, προκύπτουν... κρατηθείτε... 4.000 τόνοι CO2 στην ατμόσφαιρα κάθε μέρα!
Ενώ οι περίπου 44 εκατομμύρια server στον πλανήτη έχουν μερίδιο 2% του συνολικού CO2 που εκλύεται στην ατμόσφαιρα παγκοσμίως, όσο δηλαδή και ολόκληρη η βιομηχανία των αερομεταφορών!
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε και πολλά άλλα αντίστοιχα στοιχεία για την επιβάρυνση που φέρνει στον πλανήτη μας η εξάπλωση του διαδικτύου...


ΠΗΓΗ : newstoday.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item