Οι Αμερικάνοι φεύγουν από το Αφγανιστάν λόγω... οικονομικής κρίσης!

Το σχέδιο για τη σταδιακή αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μ...

Το σχέδιο για τη σταδιακή αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι μόνο η αρχή της προσπάθειας μας να δώσουμε τέλος σ΄αυτόν τον πόλεμο. Οι προκλήσεις που παραμένουν είναι τεράστιες».
 
Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του από το Λευκό Οίκο, που διήρκεσε 13 λεπτά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε σαφές ότι προέχει η επίλυση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, τονίζοντας πως «είναι καιρός να επικεντρωθούμε στα του οίκου μας».
 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, 10.000 αμερικανοί στρατιώτες θα αποχωρήσουν φέτος από το Αφγανιστάν και ακόμη 23.000 έως το τέλος του καλοκαιριού του 2012.
 
Ακόμη και μετά από αυτές τις αποχωρήσεις, 70.000 αμερικανοί στρατιώτες θα παραμείνουν στο αφγανικό έδαφος έως το φθινόπωρο του 2012. Ο Ομπάμα που καλείται να αντιμετωπίσει τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις μελών του Κογκρέσου να λήξει αυτός ο πόλεμος που κοστίζει περισσότερα από 110 δισ. δολάρια το χρόνο, τόνισε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις προσπάθειες για πολιτική λύση με τους Ταλιμπάν.
 
Καθώς έχει συμπληρωθεί μία δεκαετία στρατιωτικών επιχειρήσεων, που άρχισαν μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και ενώ, όπως είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι πλέον σαφές ότι η Αλ Κάϊντα «βρίσκεται σε δεινή θέση», η αποκατάσταση των σχέσεων των ΗΠΑ με το Πακιστάν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του.
 
«Καμία άλλη χώρα δεν απειλείται περισσότερο από τους εξτρεμιστές όσο το Πακιστάν. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε τη συμμετοχή του Πακιστάν στην προσπάθεια να επικρατήσει σταθερότητα και ειρήνευση στην περιοχή που έχει πληγεί από τον πόλεμο».
 
Ο Ομπάμα με το τηλεοπτικό του διάγγελμα που έγινε στις 3.00 σήμερα το ξημέρωμα (ώρα Ελλάδας), επιχειρεί να αποκαταστήσει την εικόνα των ΗΠΑ και να βρει λύσεις στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item