Οι Πορτογάλοι ψηφίζουν την κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο

Στις κάλπες προσέρχονται  την Κυριακή οι Πορτογάλοι και καλούνται να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση που θα έχει το πιο δύσκολο έργο: να εφαρμόσ...

Στις κάλπες προσέρχονται  την Κυριακή οι Πορτογάλοι και καλούνται να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση που θα έχει το πιο δύσκολο έργο: να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας.

Στη σκιά του μνημονίου διεξάγονται την Κυριακή οι εκλογές στην Πορτογαλία. Οι νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί απο αυτές τις εκλογές θα έχει το πιο δύσκολο έργο των τελευταίων χρόνων: να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. 

Oι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με 36,6%-37%, δεύτερους τους Σοσιαλιστές με 31%-32% και τρίτο το δεξιό CDS με 11%-12%. Το αντιμνημονιακό μέτωπο του "Μπλόκο" της Αριστεράς και του Κομμουνιστικού Κόμματος συγκεντρώνει 15%-17%.

Επικρατέστερο σενάριο είναι η δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών με το συντηρητικό κόμμα του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κέντρου.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item