Παπανδρέου: "Η χώρα είναι σε μορφή κηδεμονίας". Την Τρίτη η ψήφος εμπιστοσύνης

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση του η οποία ανανεώθηκε μόλι...

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση του η οποία ανανεώθηκε μόλις την Παρασκευή.
 

"Ζήτησα την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου γιατί η χώρα είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η χώρα είναι σε ιδιότυπη κηδεμονία. Την ζητώ (σ.σ. την ανανέωση εμπιστοσύνης) όπως ζητώ και την εθνική συνεννόηση στην βάση συγκεκριμένων επιλογών και παραδοχών", είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου.

"Πρώτος πυλώνας είναι οτι το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα και το πρόβλημα αυτό μα ςθέτει σε μια ιδιότυπη κηδεμονία. Αν θέλουμε να είμαστε εκτός, αν θέλουμε να βγούμε από το αδιέξοδο, πρέπει να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. Να συμφωνήσουμε οτι τα προβλήματά μας δεν μπορούμε να τα λύσουμε αν διώξουμε το ΔΝΤ και τους εταίρους μας και δεν ξαναπατήσει εδώ η τρόϊκα".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου είπε οτι βάση του προβλήματος είναι η ανισότητα. Είπε επίσης οτι η Ευρώπη αλλά και ο κόσμος ολόκληρος υποτίμησαν το μέγεθος της κρίσης.

Είπε επίσης: "Το 2012 η χώρα μας δεν θα μπορεί να δανειστεί. Αυτό είναι μια επιπλοκή που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρά. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για να μπορέσουμε με ισχυρή φωνή να αντιμετωπίσουμε δυνατά μια διαπραγμάτευση συμφέρουσα για την Ελλάδα".

Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στα άλλα κόμματα είπε οτι η εικόνα της διαίρεσης καθόλου δεν μας βοηθάει και πρόσθεσε οτι οι εταίροι μας περιμένουν να σταθούν στα πόδια μας. Επίσης, απέρριψε τα περι συνομωσίας. 

Η συνεδρίαση θα διαρκέσει περί τις 5 με 6 ώρες και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Και αφού μιλήσουν όλοι, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, θα γίνει και η φανερή ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item