Τα βρήκαν...μόνοι τους Μέρκελ και Σαρκοζί...Υπέγραψαν συμφωνία που οδηγεί στο νέο πακέτο σωτηρίας για την Ελλάδα

Και πάλι μόνοι τους χωρίς να λογαριάζουν το ξενοδόχο(δηλαδή τον ελληνικό λαό) οι ξένοι ηγέτες πήραν άλλη μια απόφαση εξαθλίωσης για την Ελλά...

Και πάλι μόνοι τους χωρίς να λογαριάζουν το ξενοδόχο(δηλαδή τον ελληνικό λαό) οι ξένοι ηγέτες πήραν άλλη μια απόφαση εξαθλίωσης για την Ελλάδα...Προχωρούν σε συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό λόγω των ανταλλαγμάτων που προϋποθέτει!!!

Για άλλη μια φορά κατάφεραν να σώσουν τις τράπεζες τους και τους εαυτούς τους!

Όπως δήλωσαν Μέρκελ Σαρκοζί στη κοινή συνέντευξη τύπου, που επισφράγισε τον ιστορικό για την ελληνικη οικονομία συμβιβασμό τους, προχωρούν στη δάσωση της Ελλάδας για να διασώσουν την ευρωζώνη.

''Θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε το ευρώ'' έσπευσε να δηλώσει ο Σαρκοζί ενώ η Μέρκελ, με μία δήλωση που θα συζητηθεί, είπε πως έχει πάρει τις διαβεβαιώσεις που απαιτούσε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου για να δώσει τη συγκατάθεση της.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους η λύση που ικανοποιεί τόσο τη Γερμανία, όσο και τη Γαλλία που ταυτιζόταν με την ΕΚΤ, είναι μία παραλλαγή της λύσης της ''Βιέννης'' που πριν από πολλές εβδομάδες είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε στο NewsIt.gr

Δηλαδή στο νέο δάνειο θα συμμετέχουν και ιδιώτες-τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα και θα κληθούν σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση να τα διακρατήσουν πέρα από το χρόνο λήξης τους.

Την είδηση αυτή υποδέχτηκε με ανοδικό ξέσπασμα το ελληνικό Χρηματιστήριο και ιδίως ο τραπεζικός τομέας με κέρδη εως και 4% ενώ είναι η αιτία που πέφτουν spreads, cds.

Η θετικη έκβαση των διαπραγματεύσεων είχε διαρρεύσει από τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Γάλλο Πρόεδρο.

"Πιστεύω ότι η σημερινή συνάντηση θα οδηγήσει σε κάποια λύση.Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό", είπε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Werner Hoyer στη γερμανική τηλεόραση ZDF.
 
Την ώρα της δήλωσης Μέρκελ και Σαρκοζί συζητούσαν πως θα γεφύρωναν τις εως τότε διαφορές τους για την συμμετοχή ιδιωτών, δηλαδή τραπεζών, στη χρηματοδότηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item