Υπουργικό για Μεσοπρόθεσμο - Οι αντάρτες επιμένουν στο όχι

Μπορεί η κυβέρνηση να πήρε ψήφο εμπιστοσύνης τα ξημερώματα της Τετάρτης χωρίς καμία έκπληξη με 155 ναι και 143 όχι όμως τα δύσκολα δεν φαίνε...

Μπορεί η κυβέρνηση να πήρε ψήφο εμπιστοσύνης τα ξημερώματα της Τετάρτης χωρίς καμία έκπληξη με 155 ναι και 143 όχι όμως τα δύσκολα δεν φαίνεται να έχουν τελειώσει.


Το Μεσοπρόθεσμο είναι προ της ψήφισής του και αυτό θα αποδειχθεί το πιο κρίσιμο τέστ για την επιβίωση της κυβέρνησης Παπανδρέου. 'Ηδη από το πρωί ο βουλευτής Κοζάνης Αλέξανδρος Αθανασιάδης, υπενθυμίζει με δηλώσεις του οτι τίποτα δεν έχει αλλάξει και οτι σκοπεύει να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Που σημαίνει οτι πηγαίνουμε στους 154 και... βλέπουμε!

Την ίδια ώρα η δήλωση που ταράζει στην κυριολεξία τα νερά είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο βουλευτής της ΝΔ προκαλέι νέο πονοκέφαλο στην παράταξή του λέγοντας: «Αν ήταν η 151η η δική μου ψήφος θα ψήφιζα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία». Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα με δήλωσή του αναδιπλώθηκε.

Σήμερα στις 16.00 συνεδριάζει το υπουργικό  συμβούλιο όπου θα συζητηθεί ο εφαρμοστικός νόμος ο οποίος εξειδικεύει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Την εισήγηση θα κάνει ο κ. Ευ. Βενιζέλος, και η αποστολή του είναι να  κάμψει τις αντιρρήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαφωνούν με την επείγουσα διαδικασία ψήφισής του.

Νωρίτερα (14.00) θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η κυβερνητική επιτροπή, ενώ ττο πρωί της Πέμπτης θα συγκληθεί και ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠαΣοΚ για θέματα Οικονομίας.

Ο Πάγκαλος ξαναγράφει την ιστορία


Εκτός από το βιβλίο που προανήγγειλε οτι γράφει με τίτλο "Μαζί τα φάγμε", ο κ. Πάγκαλος φαίνεται οτι προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία. 

Η απαράδεκτη δήλωσή του οτι το 1981 «ήταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση από συστάσεως ελληνικού κράτους, χωρίς υποθήκες, στρατοκρατική παρέμβαση, ξένο παράγοντα και Παλάτι» έφερε "έκρηξη" στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κ. Τασούλας, ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει, αλλιώς το κόμμα του θα αποχωρούσε από την αίθουσα.

Οι διευκρινίσεις του δεν έπεισαν τους βουλευτές της ΝΔ, που αποχώρησαν παρά την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος από το έδρανό του τόνισε με έμφαση ότι "πρώτη φορά συμπεριφέρεται η αντιπολίτευση με τέτοιο τρόπο λίγο πριν τη λήξη μιας τόσο κρίσιμης συζήτησης. Θέλετε αφορμή για να φύγετε από την αίθουσα αυτή την κρίσιμη στιγμή. Μπορεί να υπήρξε μια παρεξήγηση. Κανείς δεν είπε ότι το 1974 δεν ήλθε δημοκρατία".

Παρόλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση επέστρεψε στην αίθουσα και έγινε αργότερα η ψηφοφορία. Ακόμα κάποιοι αναρωτιώνται γιατί η δήλωση Πάγκαλου δεν άγγιξε καθόλου τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης...

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item