Βάπτισμα πυρός σήμερα για Βενιζέλο - Θα δει Γιούνκερ και Ρεν

Κατευθείαν στα βαθιά πέφτει σήμερα ο νέος υπουργός οικονομικών. Θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο για να πάρει μέρος στην σύνοδο του Eurogroup ενώ...

Κατευθείαν στα βαθιά πέφτει σήμερα ο νέος υπουργός οικονομικών. Θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο για να πάρει μέρος στην σύνοδο του Eurogroup ενώ τη Δευτέρα θα μετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin.

Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να εμφανιστεί κατά τέτοιο τρόπο που να πείσει όλους τους εταίρους οτι όχι μόνο πρέπει να μας δώσουν την 5η δόση τον Ιούλιο αλλά και να δεχθούν να "μαλακώσει" το Μεσοπρόθεσμο. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο νέος υπουργός οικονομικών επικοινώνησε με τους Γιούνκερ και Ολι Ρεν και συμφώνησαν να συναντηθούν πρίν απο τη συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της νέας στήριξης προς την Ελλάδα.

Η πρώτη συνέντευξη


Την έδωσε στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ και μεταξύ άλλων τονίζει: «Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να καταστήσει εμφανέστερη τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την ηθική ισορροπία των μέτρων».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνω και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Σέβομαι απολύτως τους πολίτες που διαμαρτύρονται. Υπάρχει πάντοτε περιθώριο για άμεσες, απλές και πρακτικές λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τον πολίτη και μπορούν να λυθούν μέσα από την κοινή λογική». 

Επισημαίνει πάντως ότι «Η σχέση μας με τους θεσμικούς μας εταίρους βασίζεται στην αξιοπιστία μας και είναι μια ανοικτή διαδικασία διαπραγμάτευσης προς αμοιβαίο όφελος. Το κομβικό σημείο είναι βεβαίως η βιωσιμότητα και η διαχειρισιμότητα του δημοσίου χρέους και γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει ευρύτατη σύμπτωση απόψεων και άρα μια καλή βάση συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαική ταυτότητα και προοπτική της χώρας». 

Ο κ Βενιζέλος σημειώνει για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του«Μπορεί να βγω πάρα πολύ χαμένος προσωπικά. Αλλά εάν έχω συμβάλλει σε κάτι υπέρ του τόπου, θα έχω δικαιωθεί ιστορικά».

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item