Έρχεται η ομάδα ΔΙΑΣ της Πυροσβεστικής – Θα «οργώνει» τα δάση για τον εντοπισμό πυρκαγιών!

Στόχος των Πυροσβεστών με τις μοτοσικλέτες να εντοπίζουν… τις εστίες πυρκαγιών, να ενημερώσουν αμέσως και να επεμβαίνουν για την κατάσβεσή ...

http://www.newsit.gr/files/Image/24-06-11/resized/pyrosvestis_495_355.jpgΣτόχος των Πυροσβεστών με τις μοτοσικλέτες να εντοπίζουν…
τις εστίες πυρκαγιών, να ενημερώσουν αμέσως και να επεμβαίνουν για την κατάσβεσή τους.

Οι δικυκλιστές πυροσβέστες θα δρουν κατά τα πρότυπα της "Ομάδας Δέλτα" της Ελληνικής Αστυνομίας και θα πραγματοποιούν περιπολίες σε δάση για να προλαμβάνουν το κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κατατέθηκε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι πυροσβέστες μόλις εντοπίζουν εστία πυρκαγιάς θα ενημερώνουν αμέσως το Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, θα δίνουν στο στίγμα της περιοχής και τις αναγκαίες πληροφορίες, όπως είναι η έκταση της πυρκαγιάς, η εξέλιξή της, η πυκνότητα του δάσους, το εάν υπάρχουν κοντά κατοικημένες περιοχές κ.λπ.

Επίσης, εάν αυτό είναι δυνατό θα πραγματοποιούν και επεμβάσεις με δικά τους μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί, ενώ στη συνέχεια θα καθοδηγούν από το συντομότερο δρόμο τα πυροσβεστικά οχήματα στον τόπο της εστίας.

Από το Επιχειρησιακό Κέντρο οι δικυκλιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συνεχή άντληση πληροφοριών αναφορικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Υποχρεωτικά θα φορούν κράνος και πρέπει να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ πρέπει να επιδεικνύουν την κατάλληλη οδική συμπεριφορά κατά τη διέλευσή τους από τους δασικούς, μη ασφαλτοστρωμένους, δρόμους.

Οι δικυκλιστές θα ενημερώνουν τα άτομα που κινούνται κατά τη θερινή περίοδο μέσα στις δασικές εκτάσεις για τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς και την προστασία του δάσους.

Τέλος, οι πυροσβέστες που θα περιπολούν στα δάση είναι υπεύθυνοι για την καλή κατάσταση των μηχανών τους και σε περίπτωση βλάβης πρέπει να το αναφέρουν στους ανωτέρους τους.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item