Το "παιδαριώδες" λάθος του Παπανδρέου

Όπως έχετε αντιληφθεί όλοι, από χθες η Ελλάδα είναι χωρίς κυβέρνηση. Τώρα πλέον η μόνη προσωρινή (και το τονίζουμε προσωρινή) λύση είναι οι ...

Όπως έχετε αντιληφθεί όλοι, από χθες η Ελλάδα είναι χωρίς κυβέρνηση. Τώρα πλέον η μόνη προσωρινή (και το τονίζουμε προσωρινή) λύση είναι οι εκλογές. Έτσι όπως πολιτευόταν  o κ. Παπανδρέου, ήταν θέμα χρόνου να κάνει το θανάσιμο για τον ίδιο πολιτικό λάθος. Το έκανε χθες.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε "παιδαριώδες" πολιτικό λάθος για δύο λόγους:...

1) Με το να παραδεχτεί ο πρωθυπουργός ενώπιον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει και δέχεται να αναλάβει άλλος πρωθυπουργός, από εκείνη τη στιγμή ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι δεν έχει πολιτικό ηγέτη, αλλά έναν φοβισμένο άνθρωπο που δεν πιστεύει αυτά που κάνει. Επομένως ο κ. Παπανδρέου είναι τελειωμένος για τον ελληνικό λαό, τελεία και παύλα.

2) Όμως από χθες ο κ. Παπανδρέου είναι τελειωμένος και για το ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που πήγε να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση από μόνος του χωρίς να έχει τη δημοκρατική έγκριση του κόμματός του, σαν να είναι ο απόλυτος ιδιοκτήτης του ΠΑΣΟΚ, έχει τελειώσει για πάντα και δεν μπορεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους.

Όλους αυτούς τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ (βουλευτές, υπουργούς και στελέχη) ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα τραβώντας τους να ψηφίζουν και να υποστηρίζουν τα αντιλαϊκά και αντεθνικά μνημόνια και ξαφνικά τους έγραψε όλους, αφού τους παραμέρισε, δείχνοντάς του ως υπαίτιους της κατάστασης και ανίκανους να χειριστούν την κατάσταση.

Αυτό σοβαροί άνθρωποι, όσο και αν αγαπούν τις καρέκλες τους, δεν πρόκειται να το ανεχτούν, σίγουρα.
Φίλοι μας, είμαστε χωρίς κυβέρνηση και η μόνη λύση είναι να εγκαταλείψει ο κ. Παπανδρέου την αγαπημένη του πρωθυπουργική καρέκλα.


Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item