Τα ονόματα όσων συνελήφθησαν και οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν!

H επιχείρηση “μαμούθ” Εισαγγελίας, Αστυνομίας και ΣΔΟΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης έχει ήδη οδηγήσει στη σύλληψη 10 α...

H επιχείρηση “μαμούθ” Εισαγγελίας, Αστυνομίας και ΣΔΟΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης έχει ήδη οδηγήσει στη σύλληψη 10 ατόμων για την υπόθεση με τους 41 αγώνες που θεωρεί ύποπτους η Ουέφα.
 
Το νήμα ξεκίνησε να ξετυλίγει η Ουέφα και συνέχισε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, η οποία και ζήτησε τις εφόδους -στο πλαίσιο γιγάντιας επιχείρησης- στα σπίτια και τα γραφεία των εμπλεκομένων στην υπόθεση των στημένων αγώνων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Και εκεί, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν... λαβράκια!
Συνολικά από τις 15 προσαγωγές οι 10 μετατράπηκαν, μέχρι τώρα, σε  συλλήψεις.

Οι 10 συλληφθέντες:

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρος Ψωμιάδης
Ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης
Ο παράγοντας της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος
Ο πρώην ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ζαβαντίας
Ο προπονητής Νίκος Παντέλης
Ο μάνατζερ Αθανάσιος Ντότσης
Οι bookmakers Νίκος Καραγκούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος
O επιχειρηματίας Νίκος Ζαμάνης

Ο Αχιλλέας Μπέος και ο Γιώργος Τσακογιάννης πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα, ενώ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με συνοδεία στο νοσοκομείο.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που είναι 7 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα και απήγγειλε ο εισαγγελέας προϊστάμενος ποινικής δίωξης, Δημήτρης Πιέρος, είναι οι εξής:
 
- εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)
- διέθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
- απάτη κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ (κακούργημα)
- εκβίαση με απειλή βλάβης και επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ΄εξάκολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα)
- νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα, συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση (κακούργημα)
- δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα
- παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακολούθηση
- συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακλούθηση
- ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις
- παράνομη οπλοκατοχή

Οι αποκαλύψεις γύρω από το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στον ελληνικό αθλητισμό δεν έχουν τέλος. Εκτός από το ποδόσφαιρο η βρωμιά φαίνεται ότι έχει περάσει και στο μπάσκετ και μάλιστα αφορά έναν από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες.

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας φέρεται να είναι για τα καλά μπλεγμένος στο σκάνδαλο των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά για άλλο λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διεθνής άσος έχει πιαστεί να επικοινωνεί με έναν εκ των εμπλεκόμενων για τα στημένα ματς και να του ζητάει τη "ντόπα" του.

Ο παράγοντας επαρχιακής ποδοσφαιρικής ομάδας του απάντησε: "Αυτό το πράγμα το παίρνουν και οι ποδοσφαιριστές μας και δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ.


Πληροφορίες από: gazzeta.gr και newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item