''Σχεδόν βέβαιη η χρεοκοπία της Ελλάδας''

Από αδιάφορος εως επικριτικός εμφανίζεται για τον ανασχηματισμό ένας από τους μεγαλύτερους παίχτες-επενδυτές στον κόσμο, ο M. El Erian διευθ...

Από αδιάφορος εως επικριτικός εμφανίζεται για τον ανασχηματισμό ένας από τους μεγαλύτερους παίχτες-επενδυτές στον κόσμο, ο M. El Erian διευθύνων σύμβουλος της PIMCO, ενώ ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των Η.Π.Α A.Greenspan θεωρεί αναπότρεπτη τη χρεοκοπία μας.

''Ακόμη και εάν ο κ. Παπανδρέου προχωρά σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το έθνος του'' σχολιάζει με άρθρο του στους Financial Times ο Mohammed El Erian της PIMCO, εταιρείας που είναι παγκόσμια υπερδύναμη στην διεθνή αγορά ομολόγων.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση Παπανδρέου ''δεν ελέγχει πλέον τους δρόμους της Αθήνας, ενώ τόσο οι ξένοι πιστωτές όσο και η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετώπισαν τα δύο βασικά προβλήματα της Ελλάδας: την αδυναμία ανάπτυξης και το τεράστιο χρέος. Αντιθέτως επικεντρώθηκαν στην δραματική λιτότητα.Δεν αποτελεί έκπληξη κατά συνέπεια ότι όλοι οι οικονομικοί δείκτες έχουν επιδεινωθεί''.
 
Ο Mohammed El Erian προφητεύει πως εαν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει την στιγμή της αλήθειας τότε η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μπαίνουν σε μία δεκαετία εσωτερικής οικονομικής κατάρρευσης.
 
Λίγο νωρίτερα ο Alan Greenspan, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α, χαρακτήριζε ως σχεδόν βέβαιη τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
 
''Οι πιθανότητες η Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει είναι πολύ μικρές.Το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας είναι τόσο υψηλό που μπορεί κανείς να πει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος''.
 
Μάλιστα ο ίδιος φοβάται πως ''η κρίση χρέους της Ελλάδας μπορεί να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε μία ακόμη ύφεση, ενώ χωρίς το ελληνικό ζήτημα οι πιθανότητες μιας αμερικανικής ύφεσης είναι πολύ μικρές''.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item