Θα αποκαλυφθεί άραγε το σκάνδαλο της “στημένης χρεοκοπίας”;;;

Αν το "μηχανάκι" της ΕΥΠ δούλευε στοχευμένα πριν 2,5 χρόνια, τί σκάνδαλο θα μπορούσε να έχει ανακαλύψει; Τι θα είχε συμβεί  αν το...


Αν το "μηχανάκι" της ΕΥΠ δούλευε στοχευμένα πριν 2,5 χρόνια, τί σκάνδαλο θα μπορούσε να έχει ανακαλύψει;
Τι θα είχε συμβεί αν το περίφημο «εργαλείο» της ΕΥΠ παγίδευε τα τηλέφωνα σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι στην περίπτωση που υπήρχε καταγγελία ότι το «παιχνίδι» γύρω από την χρεοκοπία της Ελλάδας είναι «στημένο»; Ασφαλώς πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά μήπως όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και 20 μήνες θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα συμβούν;
Με… καμία κυβέρνηση αν και πολλοί θα στοιχημάτιζαν ότι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ακόμα και το σημερινό τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι από την πρώτη στιγμή έχουν βάλει στοίχημα για τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Είναι επίσης πιθανό ορισμένοι «δικοί» μας να γνωρίζουν περισσότερα γύρω από την υπόθεση από κάποιους άλλους «δικούς» μας. Σε κάθε περίπτωση κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι άλλοι θα χάσουν σ’ αυτό το «παιχνίδι» που επιπόλαια ξεκίνησε η κυβέρνηση.
Κάποιοι λένε ότι πρέπει να αποσύρουμε την «ομάδα» ώστε αυτοί που στοιχημάτισαν στην ήττα μας να χάσουν τα λεφτά τους. Καμία αντίρρηση, αλλά μήπως νομίζετε ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν το έχουν προβλέψει στο «στοίχημα» οι μπούκηδες; Προφανώς και αυτό το ενδεχόμενο το έχουν παίξει. Οπότε είτε έτσι είτε αλλιώς αυτοί δεν θα χάσουν, αφού τους δώσαμε το χρόνο που ήθελαν προκειμένου να διασφαλισθούν έναντι παντός κινδύνου.
Οι σίγουρα χαμένοι είτε… μεσοπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα είμαστε εμείς, όλοι μηδενός εξαιρουμένου, οι οποίοι όχι μόνο δεν διαπραγματευτήκαμε το «στοίχημα» αλλά επιπλέον κάναμε ό,τι μπορούσαμε ώστε να έχει μεγάλες «αποδόσεις». Τώρα πλέον είναι αργά ακόμα να διαπραγματευτούμε κι αυτή την παράδοσή μας. Το μόνο που απομένει-ως παρηγοριά πάντα- είναι μετά από χρόνια να μάθουμε τις απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των πρωταγωνιστών, εντός και εκτός Ελλάδας.
Σήμερα όλοι τους υποψιαζόμαστε- όπως χρόνια τώρα όλους αυτούς τους «επιχειρηματίες» του ποδοσφαίρου- στο μέλλον ίσως μάθουμε και τους λόγους που έπρεπε να στοιχηματίσουν με χρήματα από το υστέρημα των συνταξιούχων και από τους κόπους και τον ιδρώτα της μεσαίας τάξης.
Σκέψεις και απορίες που μάλλον θα λυθούν πολύ σύντομα...

ΠΗΓΗ : statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item