Αλλάζει σήμερα ο επικεφαλής του ΔΝΤ;;;

Το συμβούλιο της διοίκησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνέρχεται σήμερα για να εξετάσει τις υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού διε...

Το συμβούλιο της διοίκησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνέρχεται σήμερα για να εξετάσει τις υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού διευθυντή και είναι πιθανόν να κάνει αμέσως την επιλογή ανάμεσα στην γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ και τον μεξικανό Αγκουστίν Κάρστενς.
 
Η συνεδρίαση του συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 ώρα Ουάσινγκτον (17.00 ώρα Ελλάδος).
 
Τα 24 μέλη του συμβουλίου, 23 άνδρες και μία γυναίκα, θα πρέπει να επιλέξουν μέχρι το αργότερο την Πέμπτη τον αντικαταστάτη του Ντομινίκ Στρος-Καν , "με συναίνεση", και εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, με ψηφοφορία.
 
Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ κέρδισε χθες τη σημαντική για τη διαδικασία επιλογής υποστήριξη της Κίνας, γεγονός που φέρνει στα δέκα τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης που τάσσονται υπέρ της ανάδειξής της σε γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, υπολογίζοντας τους επτά εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έναν Αιγύπτιο και έναν Τογκολέζο.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item