Βουτιά στις φετινές βάσεις - Ποιες σχολές πέφτουν πολύ

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, οι περιζήτητες σχολές όπως η Νομική Αθηνών αναμένεται να πέσει 300 μόρια, η βάση εισαγωγής στην Ιατρική θα...

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, οι περιζήτητες σχολές όπως η Νομική Αθηνών αναμένεται να πέσει 300 μόρια, η βάση εισαγωγής στην Ιατρική θα διαμορφωθεί στα 19.100 μόρια και οι καθηγητικές σχολές θα έχουν απώλειες 700 μορίων.
 
Παράλληλα, οι περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα πέσουν μέχρι και 400 μονάδες. 

Αναλυτικά: 

Στο α' επιστημονικό πεδίο, Νομικές, Παιδαγωγικές και τμήματα Ψυχολογιών, θα παρουσιάσουν πτώση της τάξης των 400 μορίων, με την πτώση στα περιφερειακά τμήματα θα είναι μεγαλύτερη.

Στο β' επιστημονικό πεδίο, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Πληροφορική στα κεντρικά ΑΕΙ της Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν πτώση κατά 700 μόρια. Στα περιφερειακά η πτώση θα φτάσει και τα 1.000 μόρια. 

Στο γ' επιστημονικό πεδίο, Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα κινηθούν ελάχιστα πάνω από τα 19.000 μόρια. Όλες οι ιατρικές σχολές της περιφέρειας που πέρυσι ήταν πάνω από 19.000 μόρια τώρα θα πέσουν ως και κατά 400 μόρια. 

Στο δ' επιστημονικό πεδίο, οι σχολές του Πολυτεχνείου θα πέσει ως και 400 μόρια. Οι πτώσεις θα είναι μεγαλύτερες στα τμήματα της περιφέρειας – πάνω από 1.000 μόρια, ενώ τα πολυάριθμα τμήματα ΤΕΙ του πεδίου θα κινηθούν λίγο πάνω από τα 8.000 μόρια.

Στο ε' επιστημονικό πεδίο, Οικονομικές σχολές θα έχουν πτώση και στο κέντρο και στην περιφέρεια. Στην περιφέρεια αναμένεται πτώση πάνω από 1.000 μόρια. 

Τη Δευτέρα τελικά ανακοινώνονται από το υπουργείο Παιδειας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών μετά από καθυστέρηση που "πελάγωσε" τα παιδιά για μέρες. 

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item