Μειώνεται η έκτακτη εισφορά την... πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Ήταν από τις “ατάκες” που χρησιμοποίησε στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το μεσοπρόθεσμο παίρνει βελτιώσεις και ...

Ήταν από τις “ατάκες” που χρησιμοποίησε στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το μεσοπρόθεσμο παίρνει βελτιώσεις και το φορολογικό μπορεί να γίνει δικαιότερο. Άλλωστε όπως τόνισε ο νέος υπουργός αρκεί τα αποτελέσματα τον όποιων μέτρων να είναι τα ίδια.


Κάπως έτσι ήδη έχει ξεκινήσει η “αναψηλάφηση” έκτακτης εισφοράς για να πάρουν μια ανάσα όσοι έχουν χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να επανεξετάσουν τις κλίμακες και τους συντελεστές της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα προκειμένου αυτή να γίνει ηπιότερη κυρίως για τα χαμηλά και για τα μεσαία εισοδήματα. Παράλληλα εξετάζεται οι όποιες απώλειες υπάρξουν στα έσοδα από την αλλαγή αυτή, να καλυφθούν από την επιβολή ενός τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόταση για την επιβολή τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζεται ανεξάρτητα από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς, η οποία σε κάθε περίπτωση θα επιβαρύνει και τα εισοδήματα των επαγγελματιών.

Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπεται και η θέσπιση τεκμηρίου επιτηδεύματος με βάση το οποίο, θα προσδιορίζεται από εφέτος το ύψος του εισοδήματος του κάθε ελεύθερου επαγγελματία.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item