Το Ισραήλ ανακάλυψε δύο νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο

Η ισραηλινή εταιρία Hacharat Energia ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε δύο νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου... στη Μεσόγειο Θάλασσα. Σύμφωνα μ...

http://www.newscode.gr/photos/images/sized/articles/KOITASMATA-458x315.jpgΗ ισραηλινή εταιρία Hacharat Energia ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε δύο νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου...
στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σύμφωνα με την εταιρία «υπάρχουν τουλάχιστον 50% πιθανότητες» τα αποθέματα των δύο αυτών κοιτασμάτων που ονομάζονται Σάρα και Μίρα και βρίσκονται 70 χλμ. ανοικτά της πόλης Χαντέρα, βόρεια του Τελ-Αβίβ, να ανέρχονται σε 184 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Τα αποθέματα αυτά αναμένεται να προστεθούν σε εκείνα των πλούσιων υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Ταμάρ και Λεβιάθαν που ανακαλύφθηκαν 130 χλμ. από το λιμάνι της Χάιφας (βόρειο Ισραήλ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικών Υποδομών, τα αποθέματα του Ταμάρ εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 238 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και αυτά του Λεβιάθαν «μπορεί να είναι διπλάσια και να καλύψουν την κατανάλωση του Ισραήλ για τα επόμενα 25 χρόνια»,.

Τα κοιτάσματα αυτά βρίσκονται ωστόσο σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες ζώνες, κάτι που δεν συμβαίνει με τα δύο νέα κοιτάσματα Σάρα και Μίρα.

Η εκμετάλλευση των νέων αυτών κοιτασμάτων θα περιορίσει σημαντικά την εξάρτηση του Ισραήλ από το αιγυπτιακό φυσικό αέριο. Η Αίγυπτος προμηθεύει το 43% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στο Ισραήλ.

Οι αιγυπτιακές παραδόσεις φυσικού αερίου στο Ισραήλ επαναλήφθηκαν στις 10 Ιουνίου, ενάμιση μήνα μετά τη διακοπή τους έπειτα από βομβιστική επίθεση σε αγωγό φυσικού αερίου.ΠΗΓΗ : newscode.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item