Εντυπωσίασε η ολική έκλειψη σελήνης

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης του 2011 που είχε τη ... μεγαλύτερη διάρκεια εδώ και 11 χρόνια, ενώ ήταν ...

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης του 2011 που είχε τη ...
μεγαλύτερη διάρκεια εδώ και 11 χρόνια, ενώ ήταν ορατή από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αφρική, την Κεντρική Ασία και την Αυστραλία.
Εντυπωσίασε η ολική έκλειψη σελήνης (BINTEO)

Στην Αθήνα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, στο Θησείο, άνοιξε τις πόρτες του και έως τα μεσάνυχτα προσέφερε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τη Σελήνη από το διαμέτρου 40 εκατοστών τηλεσκόπιο «Δωρίδη». Στον λόφο βρισκόντουσαν άλλα 10, μικρότερα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης.

Η έκλειψη παρατηρήθηκε καθώς η σελήνη διήλθε μέσα από τη σκιά που ρίχνει η γη, με αποτέλεσμα να μην αντανακλάται επάνω της ηλιακό φως. Ωστόσο η έμμεση ακτινοβολία του ηλίου μπορεί να συνεχίσει να φωτίζει τη σελήνη, προσδίδοντας της κόκκινο χρώμα.

Δεύτερη ολική έκλειψη Σελήνης θα συμβεί φέτος, στις 10 Δεκεμβρίου 2011, ενώ η επόμενη θα γίνει στις 27 Ιουλίου 2018.Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item