Αύριο το πρωί τελικά ο ανασχηματισμός.Τα πιθανά ονόματα και η θέση του υπουργείου Οικονομικών

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...Κάπως έτσι και η κυβέρνηση αλλάζει τα πρόσωπα πιστεύοντας σε ένα θαύμα, αλλά δυστυχώς θαύμ...

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...Κάπως έτσι και η κυβέρνηση αλλάζει τα πρόσωπα πιστεύοντας σε ένα θαύμα, αλλά δυστυχώς θαύματα δεν γίνονται!!!

Όλες οι πληροφορίες δείχνουν πως ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο στα οικονομικά - Όπως όλα δείχνουν εκτός κυβέρνησης μένουν Πάγκαλος, Μπιρμπίλη, Δρούτσας και ο κ. Πεταλωτής - Για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ακούγεται το όνομα του κ. Γερουλάνου - Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Η αντικατάσταση του θεωρείται δεδομένη αφού για αυτήν γίνεται ο ανασχηματισμός. Όμως έως τώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ποιός θα είναι ο διάδοχος του. Εαν θα προέρχεται από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ή εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο.

Όσο για τον κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να τοποθετείται στο υπουργείο εξωτερικών. Και ίσως να τον ακολουθήσει ως υφυπουργός και ο κ. Σαχινίδης.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον κ. Βενιζέλο να αναλαμβάνει έναν συντονιστικό ρόλο για τα οικονομικά ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του δίνουν και τη θέση του αντιπροέδρου. Βέβαια για τη θέση του υπουργού Οικονομικών κανείς δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να αναλάβει ο κ. Παπαδήμος, ως άτομο που γνωρίζει καλά τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα ως πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. 

Το νέο σχήμα που αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το βράδυ σήμερα ή αύριο το πρωί αν η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ "τραβήξει" σε χρόνο θα είναι σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ολιγομελές.

Θα περιλαμβάνει περίπου 25 υπουργούς. Θα βρίσκεται στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Βενιζέλος μετά το θρίλερ γύρω από τη συμμετοχή του που είχε και χτυπήματα "κάτω από τη ζώνη" επί αρκετές ώρες. Σύμφωνα με το Mega, ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, ενώ θα έχει ειδικό ρόλο ως συντονιστής των οικονομικών προσπαθειών της κυβέρνησης. 

Κατά τα λοιπά θέση θα έχουν η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Χρυσοχοίδης , ο κ. Ρέππας και ο κ. Καστανίδης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κα Διαμαντοπούλου θα παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας, ενώ για το όνομα του κ. Χρυσοχοΐδη οι πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως να παραμείνει στη θέση του αλλά παίρνοντας στις αρμοδιότητές του και τον τομέα της Ενέργειας. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Γερουλάνος θα αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου στη θέση του κ. Πεταλωτή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται για κάποιο υπουργικό αξίωμα. 

Ο κ. Ραγκούσης φαίνεται πως παραμένει υπουργός Εσωτερικών και υπάρχει πιθανότητα εάν ενσωματωθεί σε αυτό και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Μπεγλίτης να αναλάβει πιθανότατα αναπληρωτής υπουργός. 

Ο κ. Λοβέρδος φαίνεται πως επίσης παραμένει στη θέση του με αυξημένα καθήκοντά, παίρνοντας από το υπουργείο Εργασίας το κομμάτι των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που μέχρι τώρα είχε υπό την αρμοδιότητά του ο κ. Κουτρουμάνης. 

Για το υπουργείο Άμυνας, εάν τελικά φύγει ο κ. Βενιζέλος ακούγεται το όνομα του κ. Παπουτσή, ενώ για το υπουργείο Πολιτισμού ακούγεται το όνομα του κ. Σκανδαλίδη. 

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει την Παρασκευή και η ψηφοφορία στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που έχουν ανακύψει είναι ότι ο νέος υπουργός οικονομικών θα πρέπει χωρίς καν να ενημερωθεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στο κρίσιμο ΕΚΟΦΙΝ της Κυριακής που θα αποφασίσει τους όρους για τη συνολική λύση του ελληνικού προβλήματος.

Από αυτό και μόνο γίνεται αντιληπτό σε πόσο λάθος χρόνο γίνεται αυτός ο ανασχηματισμός που όπως εξελίχτηκαν τα γεγονότα ήταν η μόνη έξοδος διαφυγής του πρωθυπουργού.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item