Ανασχηματισμός: Που πάνε Παπακων/νου, Βενιζέλος - Ερωτηματικά ακόμα σχετικά με το ΥΠΟΙΚ

Μυστήριο παραμένει ακόμα το μεγάλο ζητούμενο του ανασχηματισμού που είναι ποιός θα διαδεχθεί το Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικώ...

Μυστήριο παραμένει ακόμα το μεγάλο ζητούμενο του ανασχηματισμού που είναι ποιός θα διαδεχθεί το Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών.

Η αντικατάσταση του θεωρείται δεδομένη αφού για αυτήν γίνεται ο ανασχηματισμός. Όμως έως τώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ποιός θα είναι ο διάδοχος του. Εαν θα προέρχεται από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ή εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο.
Όσο για τον κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να τοποθετείται στο υπουργείο εξωτερικών. Και ίσως να τον ακολουθήσει ως υφυπουργός και ο κ. Σαχινίδης.

Το νέο σχήμα που αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το βράδυ σήμερα ή αύριο το πρωί αν η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ "τραβήξει" σε χρόνο θα είναι σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ολιγομελές.

Θα περιλαμβάνει περίπου 25 υπουργούς. Θα βρίσκεται στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Βενιζέλος μετά το θρίλερ γύρω από τη συμμετοχή του που είχε και χτυπήματα "κάτω από τη ζώνη" επί αρκετές ώρες. Σύμφωνα με το Mega, ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, ενώ θα έχει ειδικό ρόλο ως συντονιστής των οικονομικών προσπαθειών της κυβέρνησης. 

Κατά τα λοιπά θέση θα έχουν η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Χρυσοχοίδης , ο κ. Ρέππας και ο κ. Καστανίδης.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του κ. Πάγκαλου, της κ. Κατσέλη καθώς και των συνεργατών του πρωθυπουργού Δρούτσα, Γερουλάνου και Μπιρμπίλη.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει την Παρασκευή και η ψηφοφορία στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που έχουν ανακύψει είναι ότι ο νέος υπουργός οικονομικών θα πρέπει χωρίς καν να ενημερωθεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στο κρίσιμο ΕΚΟΦΙΝ της Κυριακής που θα αποφασίσει τους όρους για τη συνολική λύση του ελληνικού προβλήματος.

Από αυτό και μόνο γίνεται αντιληπτό σε πόσο λάθος χρόνο γίνεται αυτός ο ανασχηματισμός που όπως εξελίχτηκαν τα γεγονότα ήταν η μόνη έξοδος διαφυγής του πρωθυπουργού.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item