Θέλουν προφανώς να μας τρελάνουν τελείως...Συνταγματικό το Μνημόνιο σύμφωνα με το Συμβουλίο της Επικρατείας

Θα θέλαμε κύριοι να μάθουμε τα ονόματα της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου καθώς και ποιοι ήταν αυτοί που τέθηκαν και υπερψήφισαν την &q...

Συνταγματικό το Μνημόνιο
Θα θέλαμε κύριοι να μάθουμε τα ονόματα της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου καθώς και ποιοι ήταν αυτοί που τέθηκαν και υπερψήφισαν την "συνταγματικότητα" του μνημονίου!!!Καλά παπαγαλάκια της κυβέρνησης είστε και εσείς!Αλλά θα μου πείτε εντολές δέχεστε, τι άλλο να κάνετε;;;

Πέρασε το συνταγματικό σκόπελο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το Μνημόνιο, καθώς η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά από πέντε διασκέψεις κεκλεισμένων των θυρών τάχθηκε στην συντριπτική της πλειοψηφία υπέρ της Συνταγματικότητας του.

Οι σύμβουλοι της επικρατείας ακολουθώντας τις εισηγήσεις των συναδέλφων τους έκριναν ότι είναι συμβατές με τις συνταγματικές επιταγές και τις διατάξεις ευρωπαϊκής σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις λόγω της οικονομικής συγκυρίας της χώρας και ενόψει της ανάγκης να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας.

Επιπλέον, οι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν ότι ο επίμαχος Νόμος δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από την αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής (180 βουλευτές) κρίνοντας ουσιαστικά ότι δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση . Η Ολομέλεια του ΣτΕ αναγνώρισε ακόμη το Μνημόνιο δεν περιορίζει με οποιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, όπως δεν πριονίζει την εθνική μας κυριαρχία η ένταξη μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Βασικό στήριγμά τους είναι οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που οδήγησαν μεν στις περικοπές, αλλά μέσα σε βιώσιμα επίπεδα , ενώ σε περίπτωση νέου μνημονίου το ΣτΕ θα κρίνει τις διατάξεις του εκ νέου με βάση τις υπάρχουσες οικονομικές και δημοσιονομικές συγκυρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει προσβάλλοντας τη συνταγματικότητα του Μνημονίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ και άλλοι φορείς.

Λεπτομέρειες από το σκεπτικό της απόφασης ,που θεωρείται σταθμός ενόψει και της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου Μνημονίου, θα περιλαμβάνουν οι δικαστές όταν δημοσιεύσουν το σκεπτικό τους. Κατά πληροφορίες έξι με δέκα μέλη από τους 33 ανώτατους δικαστές φέρονται να διατύπωσαν ενστάσεις για επιμέρους θέματα που τέθηκαν στην διάρκεια των διασκέψεών τους.ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item