Επείγουσα έρευνα εισαγγελέα για τις διακοπές ρεύματος

Η εισαγγελέας διέταξε   επείγουσα έρευνα  για την   ποσότητα  ρεύματος που φτάνει στους καταναλωτές, εν μέσω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ.   Αφο...

Η εισαγγελέας διέταξε
 επείγουσα έρευνα για την ποσότητα ρεύματος που φτάνει στους καταναλωτές, εν μέσω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ. 

Αφορμή υπήρξε η επιστολή της διοίκησης της ΔΕΗ, που κατήγγειλε ότι δεν εφαρμόστηκε η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου, το οποίο έδωσε αναβολή στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη το δικαστήριο όρισε αναβολή για τη Δευτέρα στην εκδίκαση του αιτήματος της διοίκησης να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Όρισε ωστόσο ότι η ισχύς του συστήματος έπρεπε να επανέλθει στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου, δηλαδή 6.800 MW, πράγμα που σύμφωνα με τη διοίκηση δεν συνέβη. 

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος για το θέμα της τάσης της ΔΕΗ και η εντολή της κ. Ράικου είναι εφόσον αποδειχθεί ότι δεν τηρείται η απόφαση του δικαστηρίου, να εφαρμόζεται η διαδικασία του αυτοφώρου για τους υπεύθυνους.

Η ΔΕΗ δεν έχει ανακοινώσει για σήμερα νέες διακοπές, μέχρι τη μία το μεσημέρι. 

Η διεύθυνση περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης της επιχείρησης ωστόσο ανακοίνωσε ότι σήμερα δεν προβλεπονται περικοπές στους νομούς αυτούς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τον διευθυντή περιφέρειας της ΔΕΗ Μακεδονίας- Θράκης, Αναστάσιο Μιζαμίδη, “με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν προβλέπονται περικοπές φορτίων για σήμερα στην Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης”. 

“Εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή των δεδομένων θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση”, προστίθεται.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item