Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ Τρίτη και Τετάρτη λόγω των απεργιών;

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ αναμένεται να επικρατήσει αύριο και μεθαύριο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα περισσό...


«Χειρόφρενο» τραβούν αύριο και μεθαύριο τα ΜΜΜ
Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ αναμένεται να επικρατήσει αύριο και μεθαύριο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και τη ΑΔΕΔΥ κόντρα στο Μεσοπρόθεσμο.

Δείτε πότε θα γίνουν οι συγκεντρώσεις των σωματείων

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια αύριο, στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Παράλληλα το ΠΑΜΕ διοργανώνει τρεις συγκεντρώσεις: Αύριο, Τρίτη, στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.
Δεδομένου λοιπόν του απεργιακού κλοιού και των συγκεντρώσεων, όπως είναι φυσικό δύσκολη θα είναι η πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, καθώς στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. 
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
• Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία κι έτσι τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και την Τρίτη και την Τετάρτη. Εξαιρούνται οι ειδικές λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους αθλητές των Special Olympics.
• Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία κι έτσι τα τρόλει δεν θα κινηθούν ούτε την Τρίτη, ούτε την Τετάρτη.
• Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς και ο Προαστιακός τόσο την Τρίτη, όσο και την Τετάρτη.
• Το τραμ θα τραβήξει χειρόφρενο για 48 ώρες, αλλά το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των ηλεκτροδηγών. 
• Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ είχαν αρχικά αποφασίσει να απεργήσουν και τις δυο μέρες, αλλά η απόφασή τους άλλαξε και τελικά θα κάνουν στάσεις εργασίας. Την Τρίτη τα τρένα θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 16:00 το απόγευμα, ενώ την Τετάρτη από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

Τι θα γίνει με τις πτήσεις
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για τις συγκεκριμένες ώρες είτε θα ματαιωθούν, είτε θα αλλάξουν ώρα αναχώρησης, καθώς στην ουσία κλείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος.
Με στάσεις εργασίας, περίπου τις ίδιες ώρες, θα συμμετάσχουν στην απεργία και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ.
Ειδικότερα, ανακοίνωσαν ότι και τις δύο ημέρες, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια των στάσεων εργασίας μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο πτήσεις:
- Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών - Μακεδονίας.
- Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
- Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
- Νοσοκομειακές πτήσεις.
- Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών - πρωθυπουργοί.
- Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στους δήμους, οι τραπεζικοί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το προσωπικό των ταμείων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν κλείσει από το βράδυ της Κυριακής τους ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης (Θεσσαλονίκη), ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας (από τις 12 ώς τη λήξη του ωραρίου) έχει προγραμματιστεί κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας.
Τετράωρες στάσεις εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν στις 28 και 29 Ιουνίου και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item