Τι είπαν στο τηλέφωνο Βενιζέλος – Σαμαράς

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ε.Βενιζέλος ενημέρωσε τον Α.Σαμαρά για τα αποτελέσματα του Eurogroup και θεωρείται βέβαιο πως του μετέφερε το πιεστ...

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ε.Βενιζέλος ενημέρωσε τον Α.Σαμαρά για τα αποτελέσματα του Eurogroup και θεωρείται βέβαιο πως του μετέφερε το πιεστικό διεθνές αίτημα για συναίνεση ώστε να ξεκολλήσει η εκταμίευση της 5ης δόσης.
 
Το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Ε.Βενιζέλου, και σίγουρα σε γνώση του Γ.Παπανδρέου, και όλα συγκλίνουν πως μίλησαν για την ανάγκη ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η αναφορά στην εθνική ενότητα που υπάρχει στο ανακοινωθέν του Eurogroup σημαίνει ότι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη των διαδικασιών είναι η θετική ψήφος της Αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, ο κ. Βενιζέλος, απάντησε ότι, προφανώς δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της Αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό για την Κυβέρνηση. 
Η αναφορά στην εθνική ενότητα είναι αναφορά στην ανάγκη να υπάρχει κλίμα και ατμόσφαιρα ενότητας και υπευθυνότητας.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωΐ με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς του δήλωσε ότι είναι κατανοητή εκ μέρους του η ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup σε σχέση με την ψήφιση των δύο νόμων μέχρι 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από τη θέση που θα διατυπώσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση επί της ουσίας των ρυθμίσεων. 

Αυτό που όλοι σχολιάζουν με νόημα είναι η τακτική του Ε.Βενιζέλου που από την πρώτη ημέρα διαφοροποιείται από τον προκάτοχο του Γ.Παπακωσταντίνου καθώς δείχνει πιο διαλλακτικός, πιο συνεννοήσιμος.

Άλλωστε από την τελετή παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών ο Ε.Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη της συναίνεσης, όπως και χθες μετά το τέλος του Eurogroup.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item