Ανευθυνότητα του υπουργείου με τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών...Αύριο ή την Δευτέρα οι βαθμολογίες!

Με τα νεύρα των μαθητών και των γονιών τους παίζει το υπουργείο Παιδείας αφού ακόμη δεν ξέρει πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες. Για απίστ...

Με τα νεύρα των μαθητών και των γονιών τους παίζει το υπουργείο Παιδείας αφού ακόμη δεν ξέρει πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες. Για απίστευτη προχειρότητα και ιδιότυπο σαδισμό του αρμόδιου υφυπουργού κάνει λόγο η εκπαιδευτική κοινότητα.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο. Αρχικά είπανε για σήμερα Πέμπτη. Χθες βράδυ ακούστηκε για την Παρασκευή δηλαδή αύριο ενώ σήμερα το πρωί μάθαμε ότι θα γίνει από...Δευτέρα.

Και η ανακοίνωση του υπουργείου που εξέδωσε σήμερα το πρωί λέει ότι θα μπορούν οι μαθητές να συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά από αύριο όμως οι βαθμολογίες θα βγούνε μάλλον την Δευτέρα! Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

Σχετικά με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων Πανελληνίων εξετάσεων και με την υποβολή Μηχανογραφικών  "
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17-6-2011 ως και 28-6-2011, αφού οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Αναφορικά με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όσους συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις την Παρασκευή 17-6-2011. Επειδή όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 17-6-2011, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20-6-2011. Για τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α), λόγω του ότι οι εξετάσεις αυτών πραγματοποιήθηκαν μεταγενέστερα των Γενικών Λυκείων, η ολοκλήρωση της βαθμολογίας αυτών αναμένεται λίγες μέρες αργότερα και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, υποψήφιοι με το 10% ή όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να οριστικοποιήσουν την υποβολή των μηχανογραφικών τους ανεξαρτήτως βαθμολογιών, έχουν την δυνατότητα αυτή."

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο αφού σήμερα θα γίνει ανασχηματισμός. Θα παραμείνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην θέση της; Άγνωστο και αυτό. Το πρόβλημα όμως θα είχε λυθεί αν οι βαθμολογίες δίνονταν σήμερα στην δημοσιότητα πριν γίνει ο ανασχηματισμός. Όμως κανείς δεν βγαίνει να πει που είναι το πρόβλημα παρά μόνο δίνουν παράταση στην αγωνία χιλιάδων μαθητών.
Εν τω μεταξύ, με ένορκη διοικητική εξέταση απειλεί η ηγεσία του υπουργείου τους υπαλλήλους που θα ανακοινώσουν κρυφά βαθμούς των πανελλαδικών εξετάσεων σε κάποιον υποψήφιο πριν από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item