Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν: Η Κριστίν Λαγκάρντ στη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ

Ο διορισμός της επιβεβαιώθηκε την Τρίτη, όταν το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ αποφάσισε να της δώσει τη θέση του γενικού διευθυντή, την οπο...

Ο διορισμός της επιβεβαιώθηκε την Τρίτη, όταν το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ αποφάσισε να της δώσει τη θέση του γενικού διευθυντή, την οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό κρατούσε ο συμπατριώτης και φίλος της, Ντομινίκ Στρος Καν.
 

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέλεξε την Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στη θέση της γενικής διευθύντριας.

"Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ επέλεξε σήμερα την Κριστίν Λαγκάρντ να διατελέσει γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου για μία πενταετή θητεία που θα ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου 2011", ανέφερε ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Η Λαγκάρντ είχε τη στήριξη των περισσότερων κρατών-μελών του ΔΝΤ και κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαδέχεται τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος υπό το βάρος του σκανδάλου, της δίωξης και των κατηγοριών για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα. 

Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η απόφαση δικαστηρίου της Γαλλίας, στις 8 Ιουλίου, για το αν η υπουργός Οικονομικών της χώρας και επικεφαλής -πλέον- του ΔΝΤ έχει κάνει κατάχρηση εξουσίας στην υπόθεση της αποζημίωσης του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί από το κράτος. 

Όπως ήταν φυσικό, το μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων έσπευσε να πανηγυρίσει για τη «νίκη» της Λαγκάρντ, κάνοντας λόγο για «μία νίκη για την Γαλλία». "Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα συνομιλήσει με την κ. Λαγκάρντ για να τη συγχαρεί" προσθέτει το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Μοναδικός αντίπαλος της 55χρονης Λαγκάρντ ήταν ο 53χρονος διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς.

Στις πρώτες της δηλώσεις ως νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ δεσμεύτηκε να συνεχίσει το έργο του προκατούχου της, ενώ είχε και ένα μήνυμα για την Ελλάδα: εθνική ενότητα ΤΩΡΑ! 

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item