«Βούλιαξε» από κόσμο το Μουσείο Ακρόπολης από τη συναυλία που έδωσε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Το Μουσείο Ακρόπολης δεν θα μπορούσε να κλείσει τα δύο χρόνια λειτουργίας του με καλύτερο τρόπο από τη συναυλία που έδωσε η Συμφωνική Ορχήστ...

«Βούλιαξε» από κόσμο το Μουσείο
Το Μουσείο Ακρόπολης δεν θα μπορούσε να κλείσει τα δύο χρόνια λειτουργίας του με καλύτερο τρόπο από τη συναυλία που έδωσε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, στον προαύλιο χώρο του. Ακριβώς πάνω από τις ανασκαφές που γίνονται στα υπόγεια του Μουσείου και λίγα μέτρα κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όσοι τυχεροί παραβρέθηκαν απόλαυσαν μελωδίες από γνωστά έργα του Γιόχαν Στράους, του Αντόνιο Βιβάλντι, του Πιότρ Τσαϊκόφσκι, του Άστορ Πιατσόλα και του Λεό Ντελίμπ.
Εντυπωσιακό, ήταν το πλήθος του κόσμου, που κυριολεκτικά κατέκλυσε τον εξωτερικό αλλά και τον εσωτερικό χώρο του, καθώς το Μουσείο της Ακρόπολης θα παρέμενε ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα με μειωμένο εισιτήριο (3 ευρώ).
Η μουσική συνεπήρε τους περισσότερους, κυρίως όσους κάθονταν στα σκαλοπάτια. Οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να ακούσουν τις απαλές μελωδίες από την «Άνοιξη» του Αντόνιο Βιβάλντι και τα «Τριαντάφυλλα του Νότου» του Γιόχαν Στράους, που δυστυχώς συχνά χάνονταν μέσα στο βουητό από την κοσμοσυρροή. Γιατί η μέρα αυτή ήταν πραγματικά αφιερωμένη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και των φυλών περίμεναν υπομονετικά στην ουρά -που δεν έλεγε να μειωθεί- με έναν σκοπό: Να μπουν στο Μουσείο και να θαυμάσουν τα μοναδικά εκθέματα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item