Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...Άλλαξε υπουργείο αλλά φέρνει άλλο ένα εισπρακτικό μέτρο με τα αυθαίρετα

Στην ουσία ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με τους ιδιοκτήτες να καλούνται για άλλη μία φορά να πληρώσουν μέ...

Στην ουσία ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με τους ιδιοκτήτες να καλούνται για άλλη μία φορά να πληρώσουν μέσω ειδικής εισφοράς για να κάνουν νόμιμο το πλέον παράνομο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγγειλε "κοινωνικά δίκαιες" εισφορές που θα επιβληθούν στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, προαναναγγέλλοντας νέο νόμο που θα καθιστά αδύνατη την αυθαιρεσία και κατεδάφιση αυθαιρέτων σε ρέματα, δάση, αιγιαλό ή παραλίες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ακριβώς το μέτρο ήταν το κόκκινο πανί με το οποίο η κα Μπιρμπίλη απειλούσε ακόμα και με παραίτηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος εάν υποχρεωνόταν δηλαδή από τον τότε υπουργό Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα για καθαρά εισπρακτικούς λόγους. 

"Χαράζουμε την κόκκινη γραμμή στην αυθαίρετη δόμηση", συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, παρατηρώντας ότι "δεν είναι δυνατόν να γκρεμίσεις ένα εκατομμύριο αυθαίρετα κτίσματα, μπορείς, όμως, και επιβάλλεται να εμποδίσεις την ανάπτυξη νέας γενιάς αυθαιρέτων και να γκρεμίσεις αυθαίρετα σε ρέματα, δάση, αιγιαλό ή παραλίες". 

Προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι θα αποσαφηνιστούν οι κανόνες για την πολεοδομημένη γη και θα αποσαφηνιστεί η πολεοδομική ταυτότητα της δημόσιας περιουσίας. 

Το υπουργείο προχωρά άμεσα στην πλήρη ανατροπή του σημερινού συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών και για την έγκριση δόμησης θα απαιτούνται πέντε ημέρες και δύο ημέρες για την άδεια οικοδομής. 

Τέλος, για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα κινηθεί στις κατευθύνσεις που κινούνται και άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες όπου τα σκουπίδια αντιμετωπίζονται με ανακύκλωση και με μεγάλες επενδύσεις.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item