Ανακάλυψαν νέα φυλή ινδιάνων στον Αμαζόνιο

Είδαν από ψηλά, από δορυφόρο, τρεις “μαλόκας” τις παραδοσιακές ινδιάνικες καλύβες και υποπτεύτηκαν ότι κάτι συμβαίνει. Οι επιστήμονες λοιπό...

Είδαν από ψηλά, από δορυφόρο, τρεις “μαλόκας” τις παραδοσιακές ινδιάνικες καλύβες και υποπτεύτηκαν ότι κάτι συμβαίνει.

Οι επιστήμονες λοιπόν αποφάσισαν να πάνε να δουν από κοντά. Έφτασαν κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού και τότε με μεγάλη τους χαρά διαπίστωσαν ότι είχαν ανακαλύψει μια... ολοκαίνουργια φυλή ινδιάνων του Αμαζονίου.
200 ψυχές όλες κι όλες που ζουν σε μικρές ομάδες και καλλιεργούν καλαμπόκι, μπανάνες και φιστίκια.
Οι επιστήμονες πάντως ακόμη δεν έχουν καμία διάθεση να δώσουν στη δημοσιότητα την ακριβή θέση της φυλής. Λένε απλά ότι στην ευρύτερη περιοχή ζουν τουλάχιστον άλλες 13 μικρές φυλές, οι οποίες δεν έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, ενώ στον Αμαζόνιο πιστεύεται ότι ζουν συνολικά 68 τέτοιες φυλές! 
“Οι μεγαλύτερες απειλές για την ακεραιότητα αυτών των φυλών είναι η παράνομη αλιεία, το κυνήγι, η υλοτομία, η εξόρυξη μεταλλευμάτων, οι κτηνοτρόφοι, οι ιεραπόστολοι και καταστάσεις όπως η διακίνηση ναρκωτικών” επισημαίνουν οι επιστήμονες που αν αναλογιστεί κανείς τη ζημιά που έχει γίνει στο παρελθόν είναι απόλυτα δικαιολογημένοι που δεν θέλουν να δώσουν άλλα στοιχεία.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item