«Να σπάσει άμεσα το ολιγοπώλιο των οίκων αξιολόγησης»

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των γερμανών Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρίντερλε ζήτησε να σπάσει άμεσα το ολιγοπώλιο των αμερικανικών οίκ...

«Να σπάσει άμεσα το ολιγοπώλιο των οίκων αξιολόγησης»
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των γερμανών Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρίντερλε ζήτησε να σπάσει άμεσα το ολιγοπώλιο των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης. Είναι ώρα να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός οίκος, είπε.

«Η αυτοπεποίθηση με την οποία σηκώνουν ή κατεβάζουν τον αντίχειρα είναι αξιοπρόσεχτη», δήλωσε ο κύριος Μπρίντερλε στην εφημερίδα «Rheinische Post». 

Τρεις συγκεκριμένοι αμερικάνικοι οίκοι μονοπωλούν τη διαδικασία αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας κρατών και τραπεζών. «Η καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού οίκου αξίζει να επιδιωχθεί, διότι ένας ευρωπαίος ανταγωνιστής θα έσπαζε αυτό το ολιγοπώλιο», δήλωσε ο γερμανός πολιτικός. 

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου στην πορεία εξυγίανσης της οικονομίας, δεν έχει ληφθεί υπόψη από τους οίκους αξιολόγησης, τονίζει ο κύριος Μπρίντερλε.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item