"Για αντάλλαγμα της σωτηρίας σας θέλουμε τον ήλιο και τον αέρα σας"...Αλήθεια σας είπε κανένας πως θέλουμε να μας "σώσετε";;;

Με τη φράση αυτή του Σόιμπλε αποδεικνύεται πως οι Γερμανοί μας εκβιάζουν ζητώντας απίστευτα ανταλλάγματα για τη διάσωση της οικονομία μας. ...

Με τη φράση αυτή του Σόιμπλε αποδεικνύεται πως οι Γερμανοί μας εκβιάζουν ζητώντας απίστευτα ανταλλάγματα για τη διάσωση της οικονομία μας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, λειτουργώντας περισσότερο ως ατζέντης των εταιρειών-κολοσσών της χώρας του, απαιτεί να δοθεί η εκμετάλλευση των ελληνικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε γερμανικές εταιρείες, που ας μην ξεχνάμε κάποιες από αυτές ''έχτισαν'' τη διαπλοκή απομυζώντας λεφτά του ελληνικού λαού.
 
Θαυμάστε λοιπόν πως, λόγω της δεινής μας θέσης, αυξάνεται απροκάλυπτα η προκλητικότητα του κυρίου Σόιμπλε, ο οποίος δηλώνει στη Die Welt που θα κυκλοφορήσει αύριο :'' Η ετήσια ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Γερμανίας. Θα μπορούσε λοιπόν να εξάγει την ηλιακή ενέργεια σε εμάς.Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα πετύχει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών της, κάτι το οποίο είναι επιθυμητό''.
 
Μέχρι εδώ τα λέει πολύ καλά όμως όλη η ουσία βρίσκεται στο σημείο που ο Σόιμπλε επισημαίνει ότι η εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος.
Εκεί λοιπόν τον ρωτάει ο δημοσιογράφος εαν οι προτάσεις του έχουν εθελοντικό χαρακτήρα ή είναι το αντάλλαγμα που περιμένει η Γερμανία για να συμμετάσχει στο νέο δάνειο που πρόκειται να συμφωνηθεί για την Ελλάδα.
 
Ωμή και κυνική η απάντηση του:''Χωρίς αυτές τις προοπτικές είναι δύσκολο να πειστεί ο γερμανός φορολογούμενος για τη συμμετοχή της Γερμανίας σε ένα νέο πρόγραμμα με υψηλούς κινδύνους''.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item