Τώρα μας κυνηγάνε να μας δώσουνε λεφτά φοβούμενοι πως δεν θα μπορέσουν να τα πάρουν πίσω οι... τράπεζες τους!!!

Μέσα σε λίγα 24ωρα η στάση πολιτικών και μεγαλοεπενδυτών σε όλο το κόσμο απέναντι στην Ελλάδα ήρθε ''τούμπα''.   Μας έτειναν...

Μέσα σε λίγα 24ωρα η στάση πολιτικών και μεγαλοεπενδυτών σε όλο το κόσμο απέναντι στην Ελλάδα ήρθε ''τούμπα''.
 
Μας έτειναν ένα πιστόλι στον κρόταφο και μας απειλούσαν με αιφνίδιο θάνατο από στάση πληρωμών.
 
Ξαφνικά για την 5η δόση, που έλεγαν πως δεν θα την έδιναν, άρχισαν να διαγκωνίζονται η Ε.Ε και το ΔΝΤ για το ποιός θα κινήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες για να την εκταμιεύσουμε.
 
Εκεί που το νέο πακέτο σωτηρίας ολοένα και απομακρυνόταν ενώ πλησίαζε επικίνδυνα το φάντασμα της χρεοκοπίας, τώρα το πακέτο αυτό φαίνεται πως όχι μόνο επειγόντως ''κλείδωσε'' αλλά ''αυγάτισε'' κιόλας, αφού αρχικά μας έταζαν περίπου 60 δις ευρώ και τώρα το ποσό αυτό έχει πολλαπλασιαστεί.
 
Και το μεγάλο ερώτημα είναι το εαν τόσο καιρό μας πουλούσαν ''παραμύθια'' για να πάρουμε το δρόμο του Μεσοπρόθεσμου ή εαν τους τρόμαξαν οι εξελίξεις;
 
Σίγουρη και αμείλικτη ήταν η αλήθεια των αριθμών στις παγκόσμιες αγορές την Πέμπτη και την Παρασκευή, όταν η πολιτική κρίση στην Ελλάδα μεταφράστηκε σε ''γονάτισμα'' των παγκοσμίων αγορών.
 
Μέσα σε αυτό το 48ωρο η Ελλάδα οδήγησε σε πτώση όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου, της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, ακόμη και της Αυστραλίας.
 
Ρίξαμε το ευρώ και το πετρέλαιο ενώ από την πυρκαγιά στα δικά μας spreads δεν κάηκαν μόνο οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή Ιρλανδία και Πορτογαλία, αλλά και Ιταλία και Ισπανία.
 
Μετά από όλα αυτά οι εκβιασμοί και οι ''τσαμπουκάδες'' αλάφρωσαν.Τώρα και την 5η δόση δίνουνε και το νέο πακέτο βοήθειας των πάνω από 120 δις ευρώ περιλαμβάνει και δεκάδες δις ευρώ για έργα ανάπτυξης και περίπου 40 δις ευρώ για να ''ορθοποδήσουν'' οι τράπεζες μας.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item