Υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος

Επεισοδιακή και γεμάτη εντάσεις ήταν και η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου. Ναι σε 21 από τα 49 άρθρα από τη Νέα Δημοκρατία ...

Επεισοδιακή και γεμάτη εντάσεις ήταν και η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου. Ναι σε 21 από τα 49 άρθρα από τη Νέα Δημοκρατία
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ψήφισε “όχι” επί της αρχής, ενώ επί των άρθρων ψήφισε “ναι” σε 21 από 49 άρθρα.
Η ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο ήταν ονομαστική έπειτα από σχετικά αιτήματα του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.
Η μέχρι πρότινος επικίνδυνη βουλευτής Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου ψήφισε “ναι” επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα από 1 έως 9 και το 14 ενώ άφησε αιχμές για τη διαδικασία λέγοντας ότι δεν της δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει.
Ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος αποχώρησε την ώρα της ψηφοφορίας διαμαρτυρόμενος γιατί δεν είχε χρόνο να αναπτύξει τις απόψεις του σε σχέση με το Μεσοπρόθεσμο.
"Όχι" επί της αρχής ψήφισε η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου. Επί των άρθρων ψήφισε "όχι" στα άρθρα από 27 έως 36.
Νωρίτερα στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως αν η κυβέρνηση ζητήσει την ψήφιση του Μνημονίου 2 από 180 βουλευτές, θα είναι σαν να οδηγεί τη χώρα σε εκλογές.
Πρόσθεσε ότι αν και η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις, δέχθηκε να συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, φράση η οποία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος σχολίασε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να κεφαλαιοποιήσει τις δημοσκοπήσεις και συμπλήρωσε:
"Σήμερα ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε στη Βουλή με πολύ μεγάλη άνεση και αυτοπεποίθηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χθες ψηφίσαμε το μεσοπρόθεσμο και η χώρα υπάρχει σήμερα δημοσιονομικά, είναι αξιόπιστη και μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση τη σκληρή διαπραγμάτευση για το μέλλον της χώρας μας"
Η υπερψήφισή του νόμου όμως μπήκε σε δεύτερη μοίρα καθώς έντονη κριτική ασκήθηκε στην κυβέρνηση για τα σοβαρά επεισόδια την Τετάρτη και τη συνολική στάση της ΕΛΑΣ.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item