''Καταρρέουν'' 5 μύθοι για την ελληνική κρίση που μας τους "πιπιλάνε" σαν καραμέλα όλοι οι πολιτικοί μας!

Η Wall Street Journal γράφει πως ούτε χρεοκοπημένη είναι η Ελλάδα ούτε είναι η αποκλειστική υπαίτια για τα σημερινά χάλια. Σε σημερινό της ...

Η Wall Street Journal γράφει πως ούτε χρεοκοπημένη είναι η Ελλάδα ούτε είναι η αποκλειστική υπαίτια για τα σημερινά χάλια.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal υποστηρίζει πως όχι μόνο δεν είναι χρεοκοπημένη η χώρα μας αλλά αντιθέτως έχει πολλά περιουσιακά στοιχεία και τεράστιες προοπτικές μείωσης των δαπανών, αύξησης των φορολογικών εσόδων και βελτίωσης της παραγωγικότητας.
 
Ο δεύτερος μύθος που καταρρίπτει η εφημερίδα είναι πως συμφέρει τη χώρα μας να χρεοκοπήσει και να γυρίσει στη δραχμή.Εαν γίνει κάτι τέτοιο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει συμπαρασύροντας τα πάντα, είναι η αιτιολογία.
 
Στο δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι είναι μύθος πως ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα ήταν γεγονός τύπου Lehman.Όπως γράφουν θα ήταν κάτι πολύ χειρότερο που θα οδηγούσε σε παγκόσμια κατάρρευση.
 
Σύμφωνα με την Wall Street Journal είναι τελείως λανθασμένο το επιχείρημα πως δεν μπορείς να δίνεις συνέχεια χρόνο στην Ελλάδα, αφού μόνο έτσι προλαβαίνουν να θωρακιστούν οι υπόλοιπες επίφοβες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία και να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη η Ισπανία και η Ιταλία.
 
Το πιο εντυπωσιακό όμως από όλα είναι πως η εφημερίδα δεν πιστεύει πως η Ελλάδα φταίει για όλα καθώς η Ευρωζώνη την χρεώνει με επιτόκια ''τιμωρίας'', σχεδόν διπλάσια από αυτά που χρεώνει το ΔΝΤ.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item